Marcs Omzwervingen

23 en 24 januari – terugreis

’s Ochtends wil ik een frisse duik in het zwembad van het hotel nemen, dus ik wil niet te laat opstaan. Rond half zeven word ik wakker en besluit ik nog een uurtje te blijven liggen. Twee uur later schrik ik weer wakker. Het wordt zo toch wel laat om nog te zwemmen en te ontbijten voordat we moeten uitchecken. Dan maar niet zwemmen. In het restaurant neem ik een full breakfast. Het is een buffet. Voor deze vakantie had ik niet durven denken dat ik hetgeen dat ik eet ’s ochtends naar binnen zou kunnen krijgen, maar deze vakantie ben ik het echt lekker gaan vinden: Hashbrowns, flensjes, scrambled eggs, gebakken bacon, champignons, toast en vers fruit. Alleen de witte bonen in tomatensaus laat ik onaangeroerd staan.

Helaas regent het vandaag in Sydney ook, al is het veel minder erg dan in Cairns. We lopen winkel in, winkel uit en kopen de laatste souvenirs. In het Imax theater bij Darling Harbour kijken we Polar Express 3D, wat een aardige 3D-tijdsbesteding is, al is het een maandje te laat. Het blijkt namelijk een kerstfilm te zijn met een gigantische moraal. Als we de bioscoop uitkomen begint er net een jetski- en waterskishow, die we maar bekijken. Het is zelfs droog geworden.

Na nog wat rondgelopen, geluncht en op de zelfde plek als de eerste dag in Australië gezeten te hebben nemen we maar de trein naar het vliegveld. Om zeven uur ’s avonds kunnen we inchecken. Na het avondeten werken we voor de laatste keer op locatie het verslag bij op gratis internetterminals.

Twee uur later vliegen we naar Singapore en vervolgens door naar Londen Heathrow. Daar moeten we nog bijna vier uur wachten tot de allerlaatste vlucht naar Schiphol. Gelukkig is er de hele reis geen vertraging en staan we maandag om zeven uur ’s avonds weer buiten.

Dit was echt een fantastische reis. Het zal moeilijk worden deze reis te overtreffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *