Marcs Omzwervingen

28 december – dag 26

Als we in Sydney aankomen moeten we eerst door de douane heen. Dat gaat heel snel, er werden helemaal geen vragen gesteld. Onze tassen liggen direct op de bagageband, dus die kunnen we ook direct pakken.

Op het vliegveld koopt Wouter een simkaart voor zijn telefoon, zodat we goedkoop kunnen bellen wanneer we activiteiten en campings willen reserveren. Daarna nemen we een hotel-shuttlebus naar het hostel dat we al vanuit Nederland hebben geboekt: het City Harbour Hotel. Zoals verwacht ligt het hostel aan de rand van het centrum.

We zoeken een restaurant op om een verlaat kerstdiner te nemen. We vinden een restaurant aan de Circular Quay met uitzicht op zowel de Harbour Bridge als het Sydney Opera House. Als we ’s avonds weer terug gaan naar het hostel maken we kennis met onze kamergenoten en gaan we slapen.

Rond half één schrik ik wakker door een alarm. Wie zet zijn wekker nu om dit tijdstip? Wanneer het geluid verandert in een sirene besef ik opeens dat het een brandalarm is. Gelukkig blijkt wanneer we allemaal buiten staan dat het een vals alarm is en dat ik weer terug naar bed kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *