Marcs Omzwervingen

31 december – dag 29

Het is oud en nieuw! En dat gaan we vieren! Na een ontbijt bij de Starbucks halen we wat proviand bij de supermarkt. Dan lopen we naar de botanische tuinen, waar we oud en nieuw gaan vieren. De toegang is gratis, maar de poort sluit als de tuinen vol zijn. Dat zal bij zo’n 50.000 man zijn. Omdat iedereen het beste plekje wil hebben moet je er vroeg bij zijn. Zodoende staan we om 11:00 in de rij voor de tascontrole; je mag geen alcohol of glas meenemen.

In de rij ontmoeten we Kevin, een Australiër die met zijn paraplu (later blijkt dat die tegen de zon bedoeld is) Wouter zijn oog probeert uit te steken. Een uurtje later zijn we binnen en zoeken we een mooie plek op. De rest van de dag trekken we met Kevin op, die nog een vriendin verwacht. Gelukkig is Amy (de vriendin) nog op tijd om binnen te komen.

Na heel wat biertjes en potjes kaarten is het negen uur en begint het eerste vuurwerk. Dat is erg mooi. Om elf uur haal ik een fles champagne bij de bar. Gelukkig is dat nog op tijd, ik ben namelijk niet de enige met dat idee. Veertig minuten later heb ik de fles en 4 bekertjes.

En dan… Om 23:59 begint het aftellen met grote cijfers op de pijlers van de Harbour Bridge.

10… 9… 8… 7… 6… 5… 4… 3… 2… 1… Happy new year!

Onder groot gejoel begint het vuurwerk, geweldig! Dit had ik echt niet willen missen! Na het vuurwerk gaan we het park uit en nemen we afscheid van Kevin en Amy. We gaan naar Darling Harbour, nemen daar een hotdog, en merken dat alle feesten ofwel vol, ofwel privé zijn. Terug in het centrum gaan we uiteindelijk een Ierse pub in om door te feesten. Rond vier uur gaan we terug naar het hostel, waar ik na een douche mijn bed in duik om bij te komen van een geweldige dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *