Marcs Omzwervingen

5 januari – dag 34

We willen vandaag een groot stuk afleggen met wat korte wandelingen tussendoor, dus we rijden om zeven uur al van de camping af. We vervolgen eerst de tourist drive langs de camping. We komen langs een korte wandeling naar een uitzichtpunt over zee, die we natuurlijk lopen. Iets verder ligt Forster, wat een iets grotere plaats is. Er is zelfs een garage waar we vragen of ze naar de accu voor de binnenlampen en de koelkast kunnen kijken. We worden doorverwezen naar een auto-elektricien en accuwinkel een blok verder. Daar proberen ze de accu op te laden, ondertussen gaan we ontbijten en het reisverslag bijwerken. Als we een uur later terugkomen wordt de accu vervangen en begint de koelkast het zowaar te doen.

We rijden verder highway 1 weer op. Bij Taree nemen we Tourist Drive 8. Deze brengt ons in Wingham, waar we een wandeling door het tropisch regenwoud vol met vliegende vossen maken. Via een gravelweg rijden we door naar de Elienborough Falls. Ook hier maken we een paar wandelingen door dit fantastische gebied. Als we terugkomen bij de auto blijkt dat de achterste tl-buis, die toen we de auto kregen maar met één schroef vastzat, helemaal loshangt door het getril van de auto op de onverharde weg. De andere schroef blijkt gewoon nog in de lamp te zitten, dus ik schroef hem maar helemaal vast. We rijden dan weer terug naar de highway 1 over een verschrikkelijk slechte weg met een verschrikkelijk mooi uitzicht. Uiteindelijk komen we bij Port Macquarie weer terug op de highway 1. We willen zover doorrijden als mogelijk is, maar helaas zit het tegen. Door een combinatie van wegwerkzaamheden, ongelukken en stoplichten hebben we veel files. We besluiten iets voor 6’en bij Stuarts Point de weg af te gaan en te zoeken naar een camping. Een kwartiertje later hebben we er één gevonden en checken we in. We hebben zelfs elektriciteit, dus de koelkast kan vanavond en vannacht goed koud worden. Na het eten lopen we nog even naar zee, waar we in gesprek raken met een paar jongens uit Melbourne, ondertussen word ik lek gestoken door de muggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *