Marcs Omzwervingen

11 december – dag 9

Het is 4:45. Piep! Piep! Piep! De wekker gaat af. Wouter doet het licht aan en vraagt: “vandaag hiken of mor…’ O nee, dat was in Amerika.

We staan op, gooien wat water in onze gezichten en springen in de bus die ons naar Dolphin Encounter brengt, want we gaan vandaag dat het zwemmen met dolfijnen. Het blijkt dat het bedrijf al drie dagen niet is uitgevaren in verband met het slechte weer van de afgelopen dagen. Gelukkig hebben wij mazzel: Het is mooi weer, de zee is aardig rustig dus we gaan!

We hijsen ons in wetsuits en gaan het water op. Na een minuutje of 20 varen springen we het water in om met dolfijnen te zwemmen. Ik heb er een paar gezien, maar niet van dichtbij. We gaan iets later nog een keer het water in, maar dan ziet niemand dolfijnen.

Maar dan… de derde keer… dan gebeurt het! Geweldig! Heel veel dolfijnen zwemmen om me heen, onder me door, over me heen, met me mee! Het is letterlijk en figuurlijk adembenemend! We blijven nog een poos tussen de dolfijnen zwemmen totdat we de boot weer opklauteren, ons omkleden en onder het genot van een beker warme chocomel nog tussen de dolfijnen varen. Dit is echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

’s Middags doen we een whalewatching-tocht. Na een stuk varen met een snelle boot zien we al snel een walvis. Wat een geweldig grote beesten zijn dat. Wanneer hij onderduikt probeert iedereen dè walvisfoto te maken. Mij lukt dat niet. Meteen erna zien we twee walvissen dichtbij elkaar zwemmen, dat is echt een geluk. Volgens de gids zie je er meestal maar een stuk of twee. Maar…. daar blijft het niet bij: in totaal zien we zeven walvissen, een paar albatrossen en een hoop dolfijnen. Zou je daarmee kunnen zwemmen?

Na een visbarbecue ’s avonds (dat past goed bij de rest van de dag) gaan we nog een stukje lopen. Michel en ik gaan in plaats van met de bus, lopen terug en gaan nog even poolen. Hij blijkt een aanleg te hebben om de 8-ball te potten. Helaas is dat wel elke keer aan het begin van een game.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *