Marcs Omzwervingen

9 januari – dag 38

We gaan vandaag naar een pretpark, en wel naar Dreamworld vlak bij Brisbane. Op de heenweg gaat het olielampje van de auto branden. Bij het eerste tankstation stoppen we en zoeken we de peilstok op. Maar ja, waar is die verstopt? Ook het boekje van de auto, tenminste de pagina’s die daar nog van aanwezig zijn, geeft geen duidelijkheid. Gelukkig kent de vrouw achter de kassa bij het tankstation de auto en even later rijden we met nieuwe olie en verse benzine weer weg.
De weg is een heel nieuwe ervaring, een vierbaansweg met ongelijkvloerse kruisingen waar je 110 mag.

Dreamworld is een leuk park, met de standaard attracties en een natuur/wildpark. In de wildwaterbaan is er een grote kans dat er iemand nat wordt. Ik zeg niet wie. Gelukkig schijnt de zon en is mijn shirt zo weer droog. We hebben zelfs een uurtje langer, in Queensland blijkt het een uur vroeger te zijn dan in New South Wales waar we achterkwamen toen de show van 12 uur maar niet begon.

‘s Avonds doen we boodschappen en zoeken we een camping op. Na een half uurtje rondrijden zien we er eentje vlak bij het pretpark. Daar maken we pannenkoeken, wat Wouter iets beter afgaat dan mij. Ach, iets donkere pannenkoeken zijn ook niet verkeerd en lekker krokant.

Trouwens, ik weet nu waarvoor de tang op mijn zakmes is. Heb je ooit geprobeerd om van suikerklontjes poedersuiker te maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *