Marcs Omzwervingen

1 januari – dag 30

Rond 10 uur word ik langzaam wakker en een half uur later besluit ik toch maar mijn bed uit te komen. Wouter slaapt dan nog. We hebben sinds we in Sydney zijn nog geen spullen voor het ontbijt gekocht, dus ik hoop dat er iets open is in de stad. Dat blijkt gelukkig zo te zijn, dus ik kom terug in het hostel met een brood en een pot jam. Tijdens het ontbijt schuif Wouter ook aan en besluiten we wat we vandaag gaan doen: een dagje strand op Manly Beach.

Het is lekker weer, later in de middag wel wat minder zonnig, maar zo verbrand je in ieder geval niet. De zee is lekker warm en de golven zijn fantastisch om in te zwemmen. Tot zover een stuk wat prima in een reisbrochure kan staan…

‘s Avonds hebben we een barbecue op het dakterras van het hostel. Daarna lopen we langzaam naar de andere kant van het centrum voor de activiteit van vandaag: De Sydney Harbour Bridge beklimmen! Om 22:30 krijgen we eerst een inleidend- en veiligheidsverhaal, waarna we allebei met succes door de metaaldetector en alcoholtest komen. Ruim een half uur later staan we onderaan de brug. Via ladders en trappen kom je uiteindelijk op het allerhoogste punt van de brug, waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Ik vind dat je Sydney niet mag verlaten zonder deze brug te beklimmen. Via de andere kant lopen en klimmen we weer terug. Na in totaal 1620 treden staan we weer beneden en bestellen we foto’s. Helaas kon ik zelf mijn fototoestel niet meenemen, want je mag zelf totaal niets meenemen zodat er niets naar beneden op de weg kan vallen.

Rond drie uur zijn we weer in het hostel en zetten we de wekker voor morgen op zeven uur. Het wordt een korte nacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *