Marcs Omzwervingen

4 december – dag 2

Na een nacht lekker geslapen te hebben ben ik goed wakker en heb ik eigenlijk helemaal geen last van een jetlag. We vertrekken vandaag al uit Auckland om naar Rotorua te gaan. Het noordereiland van Nieuw Zeeland staat bekend om zijn vele, nog actieve, vulkanen. Onderweg is dit duidelijk te zien en te ruiken, want we zien veel natuurlijke geisers waar de stoom uit de grond komt. Hierbij is een enorme zwavelgeur te ruiken.

Na even in de Subways geluncht te hebben rijden we naar een openlucht Maori museum, waar we een idee krijgen in de cultuur en levensstijl van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland. Ik zie hier ook voor de eerste keer een kiwi, al is het van achter glas is een fokruimte. Vervolgens stoppen we bij Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Wai-O-Tapu is een Maori voor ‘heilig water’. Dit is een park met veel geisers, vijvers, kraters en bubbelende modderpoelen. Het water heeft de meest onmogelijke kleuren, allemaal veroorzaakt door het vulkanische landschap.

Tenslotte gaan we door naar Rotorua. Hier zetten we onze tenten op en maken we wat te eten klaar. Na een bezoek aan de lokale Irish pub duiken we in onze slaapzakken om de laatste restjes jetlag weg te slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *