Marcs Omzwervingen

9 december – dag 7

Het gaat hard: we zijn alweer een week in Nieuw-Zeeland. Het is de laatste dag op het noordereiland. Vandaag gaan we een dag Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland, in. We beginnen met een ochtend in het Te Papa Tongarewa Museum, het nationale museum waar de historie van het Nieuw Zeeland verteld wordt.

Tegen de middag splitst de groep zich op en ga ik samen met Michel en Bernhard de stad. Daar koop ik eerst een nieuwe broek, wat kaarten en een broodje. Vervolgens gaan we met de cable car naar de Botanische Tuinen op een berg boven de stad. Daar is een klein museumpje over de cable car. Via de tuinen lopen we terug naar beneden naar het centrum. We lopen langs het parlementgebouw en een Belgisch café waar we een Hoegaarden drinken.

‘s Avonds gaan we uiteten maar het duurt even voordat we een restaurant hebben gevonden waar nog plek voor 8 personen is. Uiteindelijk vinden we een Indiaas restaurant. Na een lekkere maaltijd gaan we nog even naar Mount Victoria waar je een mooi uitzicht over de stad hebt, voor we weer teruggaan naar de camping.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *