Marcs Omzwervingen

25 december – dag 23

Het is eerste kerstdag, de zon schijnt en het is eindelijk korte broekenweer. Oorspronkelijk beloofde het een saaie reisdag te worden via een mooie kustroute vanuit Te Anau naar Dunedin, maar onderschat het reizen tijdens eerste kerstdag niet.

‘s Ochtends rijden we, terwijl de kerstliedjes uit de speakers schallen, de camping af en gaan in Te Anau tanken. Dan gaan we echt op weg. Rond een uurtje of twaalf willen we wat gaan eten, maar alles is dicht. Zelfs alle fastfood ketens, inclusief het hamburgerverhuurbedrijf (“Hamburgers & Video Hire”) zijn gesloten. Uiteindelijk zien we in Gore een open 24×7 supermarktje. Helaas is het brood daar al uitverkocht. Gelukkig zit er een kebabrestaurant naast dat net open gaat. Het wordt dus een lekker bord kebab als lunch.

Wanneer we weer wegrijden nemen we de verkeerde weg, waardoor we zo’n anderhalf uur later weer in Gore zijn. Vanaf daar nemen we nu wel de goede weg naar het meest zuidelijke punt van het zuidereiland, terwijl we op zoek zijn naar een open tankstation. Om vier uur gaat het benzinelampje branden en hebben we nog geen open pomp gezien. We stoppen bij een pomp war het telefoonnummer van de eigenaar op het raam hangt voor benzine buiten openingstijden. Helaas is hij niet thuis.

Door het aanbellen bij verschillende huizen weet Henk uiteindelijk het adres van een boer te krijgen die benzine heeft. De rest hangt ondertussen verveeld bij het tankstation en speelt een potje Mens Erger Je Niet.

Wanneer we twee uur later weer op weg kunnen rijden we een mooie route. Rond negen uur komen we in Dunedin aan, waar we een heerlijk kerstdiner maken: pannenkoeken. We hoeven de rest van de vakantie geen tenten meer op te zetten. We slapen hier namelijk twee dagen in cabins en in Christchurch hebben we een bed & breakfast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *