Marcs Omzwervingen

1 t/m 3 december – heenreis

Na veel plannen, uitzoeken en vooral wachten is het eindelijk zover: We gaan op reis. De heenreis zal erg lang worden, we moeten tenslotte naar de ander kant van de wereld. Om half zeven gaat het eerste vliegtuig, richting Frankfurt, vanwaar we verder vliegen naar Sydney. In Singapore hebben we een stopover, zodat het vliegtuig bijgetankt kan worden. Hier lopen we een uur vertraging op, maar gelukkig is kunnen we de aansluitende vlucht naar Auckland nog halen. Uiteindelijk komen we zo’n 27 uur nadat we van Schiphol vertrokken zijn in Auckland aan. We zijn in Nieuw Zeeland!

Bij de douane worden mijn hikingschoenen schoongemaakt omdat er nog wat gedroogd gras onder de zolen zat, wat een eventuele bedreiging voor de Nieuw-Zeelandse natuur kan zijn. Wanneer we de tassen van de bagageband hebben gehaald maken we kennis met de rest van de groep waar we de komende maand mee gaan reizen. Ze blijken maar een minuutje of 10 eerder geland te zijn dan wij.

We proberen alle bagage in de het busje waar we mee zullen rijden te proppen en rijden door het hectische Auckland naar het vakantiepark waar we de eerste nacht zullen doorbrengen. Hier heeft Henk, de reisbegeleider, cabins gereserveerd zodat nog geen tenten op hoeven te zetten.

In een kroeg in de stad nemen we de planning van de reis door, waarna we in een steakhouse wat gaan eten. Na van een uitzicht over de stad te hebben genoten vanaf Mount Eden zonder in slaap te vallen, wat na zo’n lange reis erg moeilijk is, gaan we gaan we naar het park terug, duiken we de bedden in en val ik in slaap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *