Al vroeg, heel vroeg, in de morgen worden we gewekt voor de eerste duik en snorkelactiviteit van vandaag. Om kwart over zes springen we het water in om in Horseshoe Reef te snorkelen. Helaas is het tij erg hoog en zijn er veel golven. Hierdoor is het zicht wat minder. Wouter gaat daarna zelfs nog een duik maken. Na het ontbijt gaan we nog een keer snorkelen, weer bij Horseshoe reef. Nu is het tij lager en is het zicht weer fantastisch. Later op de dag gaan we op een andere plek voor een derde keer snorkelen. Hier is veel ondiep rif te vinden, op dieptes van nog geen meter. Er zit veel vis en heel veel mooi koraal.

Helaas is dit de laatste keer dat we het water ingaan, ook al blijven we lekker nat. Het regent namelijk pijpenstelen en het ziet er niet uit dat het droger wordt. Met de Sunkist worden we teruggebracht naar Cairns. Op de camping zijn de paden nog diepere rivieren geworden en zak je met elke stap in het gras verder weg. Omdat er in het centrum een afterparty is, en je daar ruim een half uur tot 3 kwartier over loopt en het nog steeds giet, besluiten we een taxi te nemen.

In een backpackerscafe krijgen we gratis bier en gratis pizza’s. Dat is een goede opwarmer voor het feest. Het is erg gezellig.

’s Nachts komen we terug op de camping en gaan we voor de laatste keer in de bus slapen. Als het morgen nog zo giet zal het erg lastig worden om hem schoon te krijgen, maar dat is van latere zorg. Nu eerst maar een nachtje slapen en nog niet denken aan het einde van de vakantie…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *