Marcs Omzwervingen

20 december – dag 18

Het was vannacht ijskoud, want de lucht was helemaal helder. Als we opstaan wordt Wouter gebeld. Het is het telefoontje waar we op wachten. Na een kort gesprek roept Wouter: “Het gaat door!”.

Michel, Wouter en ik gaan de lucht in met een heteluchtballon. Nadat de ballon gevuld is met lucht en iedereen in de mand is gestapt stijgen we in het donker op. Het is nog steeds heel erg koud. Maar dat verandert snel, want vanuit de ballon zien we de zon opkomen. Dat is echt heel erg mooi om te zien. We varen een uurtje door op de wind. Doordat de ballon net zo hard gaat als de wind lijkt het windstil te zijn. Behalve de branders hoor je helemaal niets. Dit is pas genieten.

Na een mislukte poging om te landen doordat de wind is gaan liggen en we boven een hek hangen, landen we 20 minuten later midden in een weiland tussen de koeien, die ons allemaal aan het aanstaren zijn. Na het opruimen van de ballon hebben we een champagneontbijt in het weiland.

Als we weer bij de camping zijn gaan we meteen weer op weg voor de volgende activiteit: paragliden. Ik doe een tandemsprong met een instructeur. Het enige dat ik hoef te doen is zo hard mogelijk naar een afgrond rennen en te hopen dat we voordat we naar beneden storten al in de lucht hangen. Natuurlijk gaat dat goed. Ik hang ruim tien minuten in de lucht, waar we een aantal stunts uithalen. Het uitzicht en het gevoel zijn weer geweldig, je voelt je zo vrij in de lucht. Dit was weer een enorm geslaagde ervaring.

Maar… de dag is nog steeds niet voorbij. Sterker nog, het is nog niet eens middag. Dus, wanneer we weer op de camping aankomen hebben de anderen de tenten alvast voor ons ingepakt. We rijden naar een canyon toe voor de volgende activiteit. We gaan met en Shotover Jet de canyon in. De boot vaart met 85 kilometer per uur vlak langs rotsen, maakt spins en vaart recht op bomen af die op het allerlaatste moment ontwijkt worden. Ook dit is weer een geweldige activiteit en een echte adrenalinerush.

Tenslotte rijden we naar Te Anau (uit te spreken als Tiano), waar we instructies krijgen voor de tweedaagse zeekajaktocht waar we morgen aan beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *