Marcs Omzwervingen

15 december – dag 13

Vandaag pakken we de tenten in om richting Mount Cook national park te gaan. Als het weer goed is, wat het daar bijna nooit is, gaan we daar twee dagtochten maken. Vandaag is het een mooie droge dag, maar bij het informatiecentrum zeggen ze dat het vanavond en morgen slecht wordt. We besluiten dan maar één tocht te maken en daarna door te reizen naar Wanaka.

’s Middags gaan we even brood om mee te nemen smeren, waarna we naar het beginpunt rijden. Daar gaan we over een rotspad redelijk vlak naar de Tasman Glacier. Het laatste stuk van de gletsjer is bijna horizontaal, maar zie je niet goed omdat hij helemaal onder de stenen ligt. Vanaf de gletsjer loopt de helft door naar een punt waar je uitzicht hebt op Mount Cook, maar daarvoor moet je een steile wand vol grind af (en dus later ook weer op).

Dat heb ik er niet voor over en met mij Peter en Michel ook niet. Wij blijven dus bovenaan de wand wachten en kijken toe hoe de anderen met moeite de wand nemen. Na zo’n 40 minuten lopen we terug over dezelfde weg. Dezelfde saaie, eindeloze en geestdodende weg. Bij elke bocht hopen we de parkeerplaats te zien, die maar niet komt.

Uiteindelijk komen we er dan toch en kunnen we nog een wandelingetje van zo’n half uur maken naar de Blue Lakes. Ach, waarom ook niet, ik ben er nu toch. Samen met Michel loop ik ernaar toe via rotsen, stuiken met doorns en verdwenen paden. Het was wel een leuke wandeling, alleen hadden ze het beter: “Two green lakes, two empty lakes and one blue lake” kunnen noemen. Ondertussen is het de hele dag droog en redelijk zonnig gebleven.

Op de terugweg gaan we in een bistrootje wat eten. Op weg naar de camping in Wanaka regent het natuurlijk weer en “zingen” we mee met foute liedjes uit 1993. Nadat we de tenten op hebben gezet ga ik douchen. Als ik weer terug loop naar de tent is het donker geworden. Het blijkt dat er deze camping geen verlichting is en ik heb geen zaklamp meegenomen. Op de tast kan ik de tent terugvinden. Helaas heb ik een scheerlijn over het hoofd gezien. Na een halve salto blijkt mijn toilettas 2 tenten verderop geland te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *