Marcs Omzwervingen

21 december – dag 19

Net als gisteren staan we weer vroeg op, het is maar een half uurtje later en een graadje of 10 warmer. Vandaag beginnen we aan de tweedaagse kajaktocht door Doubtful Sound in Fiordland National Park. Met een busje, een boot, en weer een busje komen we op het beginpunt aan waar we wetsuits aantrekken.

Dan stappen we in de tweepersoons kajaks. Wouter en ik delen een kajak. Ik zit voorin en Wouter is de stuurman en zit dus achterin. Het grote voordeel voor hem is dat hij kan stoppen met peddelen zonder dat ik het zie, wat hij regelmatig doet.

De omgeving is prachtig! Granieten wanden, helder water, groene bomen en planten en veel watervallen. En heel veel zandvliegjes. Die zijn niet prachtig, maar veroorzaken veel jeuk, zeker als je, zoals blijkt, de verkeerde anti-insectenspray hebt.

’s Middags meren we aan bij een strandje om te lunchen. We eten Fantastic Noodles. Gezien de naam moeten die nog beter zijn dan Unox Good Noodles, wat niet veel goeds belooft voor de laatstgenoemde. Als we weer op het water zitten proberen we te zeilen. Helaas gaat direct nadat we het zeil aan de peddels hebben geknoopt de wind liggen. Gelukkig stopt ook met regenen, al heb ik niet veel last van de regen gehad. We kajakken nog wat door en zien zelfs nog een blauwe pinguïn zwemmen.

Tenslotte stoppen we om midden in het regenwoud tenten op te zetten. Na een bord wokkelpasta met tomatensaus en corned beef met een mok rode wijn gaan we slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *