Marcs Omzwervingen

2 januari – dag 31

Zoals gezegd gaat om zeven uur de wekker. We hebben voor vandaag een tour naar de Blue Mountains geboekt. Na een korte rondleiding door de stad gaan we als eerste naar een wildpark. Daar zien we onder ander koala’s, kangoeroes en krokodillen.

De koala’s kan je aaien, wat we dan ook doen. Wanneer ik aan de beurt ben is de koala het zet en wordt hij omgewisseld voor een ‘verse’ koala, die er ook geen zin in heeft. De derde koala blijft gelukkig rustig zitten, zodat de verplichte ‘aai-een-koala-foto’ gemaakt kan worden. De krokodil wordt even daarna gevoerd, maar hij heeft geen honger. Er valt dus weinig te zien.

Na het wildpark gaan we door naar Echo Point, waar we een mooi uitzicht over de rotsformatie The Three Sisters hebben. Vervolgens gaan we het regenwoud echt in. We gaan met een gondelbaan diep het woud in, waar we over een boardwalk een rondleiding krijgen door de gids. De natuur is prachtig en natuurlijk enorm groen. We gaan weer terug naar boven in ’s werelds steilste trein, wat in de brochures veel spannender klinkt dan het in het echt is.

Na een bezoekje aan een theeserviesmuseum en –winkel gaan we door naar het Olympisch Stadion. De olympische vlam is nu een fontein. Op een grasveld voor het stadion gooien we nog even met een boemerang. Wouter probeert het ook en het gaat bij hem niet helemaal verkeerd. De gids waarschuwde al dat het heel lastig is.

Tenslotte gaan we met een veerpond terug naar Circular Quay. Dit was al met al een geslaagde dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *