Marcs Omzwervingen

6 december – dag 4

We rijden vandaag weer door, deze keer naar Turangi, net onder Lake Taupo. We stoppen bij Craters of the Moon om nog even van een prachtig vulkanisch uitzicht te genieten alvorens naar het Lake Taupo te gaan om lekkere broodjes te eten. Bij Turangi gaan we mountainbiken.

Het eerste stuk van de tocht is bergafwaarts over de openbare weg om bij het beginpunt te komen. Hier gaan we de echte bergpaden op. Het is een erg mooie tocht in een schitterend landschap. Niet alles kan gefietst worden, op twee plekken moet een riviertje overgestoken worden zonder dat er een brug is. De paden zijn smal en sommige stukken liggen vol rotsen, dus we kunnen ons echt uitleven.

Al de hele weg heb ik problemen met de versnellingen, van de tandwielen voor kan ik alleen de middelste gebruiken. Dat maakt bergopwaarts fietsen erg zwaar, zeker als de fiets ook steeds doortrapt. Bij de laatste berg geeft de ketting het uiteindelijk helemaal op en breekt hij doormidden. Omdat we bijna bij het eindpunt zijn en alleen nog maar naar beneden hoeven te fietsen geeft de instructeur mij zijn fiets en gaat hij op de kapotte fiets verder, waarbij ik hem op het enige stukje omhoog vooruit duw. Ondanks de materiaalpech was dit een hele mooie tocht.

Na een portie pannenkoeken houden we een gezellige avond bij het kampvuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *