Marcs Omzwervingen

3 januari – dag 32

Na het ontbijt, hoe verrassend net als voorgaande twee dagen een pannenkoek en toast met jam, stop ik de laatste dingen in mijn tas. Omdat we toch niet zover hoeven te lopen doe ik dat op de snelste manier, wat later toch niet zo handig blijkt te zijn. De tas is compleet uit balans. We checken uit en lopen naar het St. James station bij de kathedraal, wat maar zo’n 10 minuten lopen is. Na 20 minuten met de trein komen we aan in de wijk Kings Grove, waar het autoverhuurbedrijf zit. Daar blijkt dat volgens hun administratie we de auto morgen pas op kunnen halen. Gelukkig staat hij al wel klaar, dus we kunnen hem gewoon meenemen.

Uiteindelijk rijden we rond elven de stad uit, op weg naar Nelson Bay. Onderweg blijkt dat schakelen met links eigenlijk direct went; we hebben toch een handbak gekregen. De weg is bijna helemaal snelweg waar je 110 mag. Bergop lukt dat alleen niet echt met deze auto. Ach zo krijgen we in ieder geval geen snelheidsboete.

Onderweg doen we even boodschappen voordat we naar een camping rijden die we ‘s ochtends gereserveerd hebben omdat het vandaag nog een officiële vrije dag is. Op de camping pakken we de auto goed in en stoppen we alle kleding in kastjes. De rest van de reis hebben we geen gedoe meer met de rugzak. De auto bevalt goed, alleen is er een probleem: De accu voor de binnenverlichting en de koelkast doet het niet. Morgen moeten we daar maar eens over bellen.

Na de pastamaaltijd die al drie dagen op het programma staat gaan we nog even naar het strand. Tenslotte sluit ik de avond af op het terras voor de keuken van de camping samen met onze Duitse buren onder het genot van een, gelukkig nog koud, blikje bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *