Marcs Omzwervingen

12 januari – dag 41

Om half acht staan we klaar voor de tocht naar Fraser Island. We worden door een bus opgehaald, die ons naar de haven brengt. Met een catamaran varen we in ruim een half uur naar het eiland toe.

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. Het staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Op het eiland hebben we een rondleiding in een 4-wiel aangedreven bus. Dat is ook wel nodig, want alle wegen zijn zandwegen. De natuur op het eiland is enorm mooi. De eerste stop is bij een meer dat volledig wordt gevoed door regenwater. Hier gaan we even zwemmen. Het is alsof je in een ansichtkaart zwemt.

Vervolgens lopen we een stuk door een regenwoud een en gaan we lunchen. Na de lunch rijden we door naar en op het strand. Dat blijkt hier een highway te zijn. Op het strand stoppen we bij het wrak van de Tehano, een stoomschip uit 1907, en bij The Cathedrals, bergen van verschillende kleuren zand. Tenslotte gaan we terug naar de haven en naar het vasteland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *