Marcs Omzwervingen

Back in Picton

Saturday January 31 – Monday February 2

On Sat, I literally finished my tour around the south island. I'm in Picton again. Or, actually in Waikawa, 5 kilometers east of Picton. I'll stay 2 days on the campsite before I head to Christchurch, probably with a big detour to see parts of the island I haven't seen yet. After I visited the Picton, I biked along the shore of the Marlborough Sounds for about 3 hours. I also booked a wine tour for Sunday. People say that's a must do when you are in the Marlborough area.

Hips… I saw… hips… about 6 wine… hips… yards on Sunday. It's good I had a decent breakfast, since the first wine tasting was already before 11 in the morning. There are about 30 wineyards in the Marlborough area, and most are just next to each other. That means that the driving time is very limited – not that I was driving myself of course.

At most wineyards the procedure was equal. A short walk on the yard, a small talk about the history of the yard and then the tasting of about 8 different wines. At Domaine George Michel, owned by a Frenchmen, we had lunch. Of course with a glass of wine. After the last wineyard we visited, I was dropped off at the campsite again. There, I had a healthy salad for dinner. With a glass of orange juice, I had enough wine for the day.

On Mon, it was a bit clouded. After some french toast in a cafe, I strolled around in town and did a small hike to a viewpoint over the harbour, waiting until it was half past one. Because, then the mail boat leaves to deliver post to the houses that are only reachable over water in the Queen Charlotte Sound. It's possible to join this trip, called The Magic Mail Boat Cruise.

It was a beautiful trip and most of the houses where the mail was delivered to, if not all, were on the most fantastic places. But, they are also very remote. I don't think I could live there. I would have finished all my books in a week.

At about 6 o'clock we were back in Picton, where I had a fish and chips meal before I got in my car and drove up the Queen Charlotte Drive again. Just like the 22nd of December, but this time I will not go all the way to Nelson. I stopped at a farmstay campsite in Linkwater where I did a nice evening walk to a waterfall, again in a beautiful setting.
Terug in Picton
zaterdag 31 januari – maandag 2 februari

Op zaterdag beëindigde ik letterlijk mijn tocht rond het Zuider Eiland. Ik ben weer in Picton. Of, om precies te zijn, in Waikawa, 5 kilometer ten oosten van Picton. Ik blijf 2 dagen op de camping voordat ik naar Christchurch vertrek, mogelijk met een grote omweg om delen van het eiland te zien die ik nog niet heb gezien. Na Picton bezocht te hebben fietste ik ongeveer 3 uur lang de kust van de Marlborough Sounds. Ik boekte ook een wijntocht voor zondag. De mensen zeggen dat je dat gedaan moet hebben als je in de omgeving van Marlborough bent.

Hik… ik zag … hik… ongeveer 6 wijn… hik… gaarden op zondag. Het is goed dat ik een behoorlijk ontbijt had, omdat de wijnproeverij al voor 11 uur "s ochtends was. Er zijn ongeveer 30 wijngaarden in het gebied van Marlborough, en de meeste liggen direct naast elkaar. Dat betekent dat de reistijd erg kort is – niet dat ik zelf reed natuurlijk.

Bij de meeste wijngaarden was de procedure hetzelfde. Een korte wandeling over de wijngaard, een kort verhaal over de historie van de wijngaard en dan het proeven van ongeveer 8 verschillende wijnen. Op Domaine George Michel, eigendom van een Fransman hadden we de lunch. Natuurlijk met een glas wijn. Na de laatste wijngaard die we bezochten werd ik weer bij de camping afgezet. Daar had ik een gezonde salade als avondeten. Met een glas jus d"orange, ik had genoeg wijn gehad voor de dag.

Maandag was het een beetje bewolkt. Na wat wentelteefjes in een café zwierf ik wat rond in de stad en maakte een korte wandeling naar een uitzichtpunt over de haven, waar ik wachtte totdat het half twee was. Omdat dan de postboot vertrekt om post te bezorgen bij de huizen die alleen over het water in de Queen Charlotte Sound bereikbaar zijn. Het is mogelijk met deze tocht, The Magic Mail Boat Cruise genaamd, mee te gaan.

Het was een prachtige tocht en de meeste huizen waar de post werd bezorgd, zo niet alle, lagen op de meest fantastische plekken. Maar ze liggen ook ver afgelegen. Ik denk niet dat ik er zou kunnen wonen. Ik zou al mijn boeken in een week uit hebben.

Om ongeveer 6 uur waren we weer terug in Picton waar ik een fish en chips maaltijd had voordat ik in m"n auto stapte en weer naar Queen Charlotte Drive reed. Net als 22 december, maar deze keer ga ik niet helemaal naar Nelson. Ik stopte bij een boerencamping in Linkwater waar ik een fijne avondwandeling naar een waterval maakte, weer in een prachtige omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *