Marcs Omzwervingen

Christmas in Nelson / Kerstmis in Nelson

Wednesday December 24 – Friday December 26

On Thursday it's Christmas, and I booked a backpackers in Nelson for these days. In the morning I drove to Glenduan at the Cable Bay. There, I had a cup of coffee and a muffin in the only cafe. In the meantime, it started to rain.

A few kilometers up north, I did the Cable Way Walkway over hilly grasslands and through forests. Especially the first part, between the sheep, was very steep. The views were again, despite the rain, magnificent. After two hours I arrive the lookout point. There, I met some other people sheltering for the rain in a sheep shed. I joined them for a while.

When I took the track back to my car I found out that although my hiking boots are water resistant, that they are not 2 hours wet grass resistant. My socks were soaked.

In Nelson, I did some shopping for Christmas before I went to The Bug, the hostel for the next couple of nights. On Christmas Eve, we had sangria. A lot of sangria, 4 buckets for about 30 persons. After a game of Twister, it was time to go to bed.

On Christmas day, after breakfast, everybody from the hostel went to beach to play some games of softball against another hostel. The rules were non-existent, so sometimes there were up to 4 people on one base. Nobody knows who won, but that doesn't matter since we just had fun.

Back at the hostel, the barbecue was ready. There was a huge amount of meat, salads and other food. And, even better, the sun came through the clouds. We had great music – there was just 1 cd with Christmas songs that was repeated the whole day. It was a great Christmas day.

On Boxingday, I took my bike to do some sightseeing in and around Nelson. First, I went to the World Of Wearable Art museum, but I haven't been in the museum since the admittance fee was $25, and I think that's too much for a museum with things I'm not really interested in.

Nearby the museum was a map with a pushbike network on it. I decided to follow that network, first via the shore to Richmond and than after lunch back to Nelson over the old railway track, more landinwards. Before I went back to the hostel for dinner, I went to the office center point of New Zealand, on top of a steep hill just outside Nelsons city center.
Kerstmis in Nelson
woensdag 24 december – donderdag 25 december

Op donderdag is het Kerstmis en ik heb voor deze dagen een backpackers hostel in Nelson geboekt. "s Ochtends reed ik naar Glenduan aan de Cable Bay. Daar nam ik een koffie en en cake in het enige cafe. Ondertussen begon het te regenen.

Een paar kilometer naar het noorden nam ik de Cable Way Walkway over heuvelachtige graslanden en door bossen. Vooral het eerste deel tussen de schapen was erg steil. Het uitzicht was, ondanks de regen, weer prachtig. Na twee uur kwam ik bij het uitkijkpunt. Daar ontmoette ik een paar andere mensen die in een schaapskooi schuilden voor de regen. Ik ben er ook even gebleven.

Toen ik de weg terug nam naar mijn auto kwam ik er achter dat hoewel mijn bergschoenen waterbestendig zijn, ze niet 2 uur nat gras bestendig zijn. M"n sokken waren doorweekt.

In Nelson deed ik boodschappen voor de Kerst voordat ik naar The Bug ging, het hostel voor de volgende paar nachten. Op Kerstavond hadde we sangria. Veel sangria, 4 emmers voor ongeveer 30 personen. Na een spelletje Twister was het tijd om naar bed te gaan.

Op Kerstdag, na het ontbijt, ging iedereen uit het hostel naar het strand om wat spelletjes softbal tegen andere hostels te spelen. De regels waren niet-bestaand, dus soms waren er meer dan 4 mensen in een team. Niemand weet wie er gewonnen heeft, maar dat maakt ook niet uit. We hadden lol.

Terug in het hostel was de barbecue klaar. Er was een enorme berg vlees, salades en ander eten. En, zelfs nog beter, de zon kwam door de wolken. We hadden prachtige muziek – er was 1 cd met kertsliedjes die de hele dag herhaald werd. Het was een leuke Kerstdag.

Op tweede Kerstdag nam ik m"n fiets om wat rond te kijken in en rond Nelson. Eerst ging ik naar het World of Wearable Art museum, maar ik ben niet in het museum geweest omdat de toegangsprijs $25 was, en ik denk dat dat te veel is voor een museum met dingen waarin ik niet echt geïnteresseerd ben.

In de buurt van het musum was een kaart waarop een netwerk van fietsroutes stond. Ik besloot dat netwerk te volgen, eerst via de kust naar Richmond en dan na de lunch terug naar Neslon over de oude spoorweg, meer landinwaards. Voordat ik terug ging naar het hostel voor het avondeten, ging ik naar "office center point" van Nieuw Zeeland, op de top van een steile heuvel net buiten het stadscentrum van Nelson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *