Marcs Omzwervingen

The last days on the North Island

Friday December 19 – Sunday December 21

On Fri, I had a cheap $5 breakfast in the hotels bar. After that, I walked to the The Papa museum. I've been there before the previous time I was in Wellington, but I wanted to visit it again. I spent over 4 hours in the museum, mainly because of the numerous movies they show.

The rest of the day I spent sightseeing at the waterfront. In the evening, in dark, I went for a walk to Mount Victoria of a lookout over the city. The view was great, but it was very difficult to make a photo of it since it was storming. Just try to keep a compact camera still when using a shutter time of about 5 seconds in storm…

On Sat, it was not only windy, but it was also raining. That didn't stop me going sightseeing. I went to the ancient cable car and took a ride up the hill to the botanic gardens and the cable car museum. After a nice walk downhill through the gardens and after some lunch, I arrived at the government buildings.

The good thing at that moment was that it stopped raining. The bad thing was, that it started pouring. Instead of walking back, I took a bus to Courtenay Place, nearby the hostel. I went to cinema to watch the latest James Bond and had a dinner afterwards in an Indian restaurant.

They say that Wellington is a wet and windy city. That's correct. On Sunday it was still bad weather. I just spent the day reading books and chatting in the hostel.
De laatste dagen op het Noorder Eiland
vrijdag 19 december – zondag 21 december

Vrijdag had ik een goedkoop $5 ontbijt in de bar van het hotel. Daarna liep ik naar het "The Papa" museum. Ik ben daar de vorige keer dat ik in Wellington was ook geweest, maar ik wilde het nog een keer bezoeken. Ik heb meer dan 4 uur in het museum doorgebracht, voornamelijk door het grote aantal films die ze vertonen.

De rest van de dag heb ik met rondkijken langs de waterkant doorgebracht. "s Avonds, in het donker, maakte ik nog een wandeling naar Mount Victoria voor een uitzicht over de stad. Het uitzicht was mooi, maar het was erg moeilijk er een foto van te maken, omdat het stormde. Probeer maar eens in de storm een compact camera stil te houden als je een sluitertijd van ongeveer 5 seconden gebruikt.

Zaterdag was het niet alleen winderig,, maar het regende ook. Dat weerhield me er niet van om er op uit te trekken. Ik ging naar de antieke kabel tram voor een rit de heuvel op naar de botanische tuinen en na de lunch kwam ik aan bij de regerings gebouwen.

Het goede op dat moment was dat het gestopt was met regenen. Het slechte was, dat het begon te gieten. In plaats van terug te lopen, nam ik de bus naar Courtenay Place, dichtbij het hostel. Ik ging naar de bioscoop om de laatste James Bond film te zien en ging daarna in een Indisch restaurant eten.

Ze zeggen dat Wellington een natte en winderige stad is. Dat klopt dus. Op zondag was het nog steeds slecht weer. Ik heb de dag doorgebracht met het lezen van boeken en kletsen in het het hostel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *