Marcs Omzwervingen

The big detour to Hamner Springs

Tuesday February 3 – Friday February 6

On Tuesday morning I did everything in a slow pace. It was a nice and hot day again, and I'm all but in a hurry. Actually, it's the opposite, otherwise I'm way too early in Christchurch. I did my shopping in the Four Square in Havelock, not knowing that I would pass a real supermarket in less than an hour, in Renwick. I stopped at the camping in Wairau Valley and spent the rest of the day reading and swimming in the pool.

The next day, I drove through the Buller George again, just like the 31st of December. And again, I do not have photos of it, since there are almost no places to stop. And, besides that, it was raining so the views were not as good as last year.

At Inangahua Junction, a village that consists out of about 5 houses and a dairy shop, I left the road to the west coast and went to Reefton instead. There, I stayed at the Old Nurses House hostel. I haven't seen any of the old nurses.

When I waked up, I found out that someone had stolen my cooler blocks from the freezer. I didn't buy new ones since I won't be in the car for long distances anymore. This day, I drove the Lewis Pass to Hamner Springs. The Lewis Pass does not really look like a pass, since the Southern Alps are not that high so far up north. But, that did not make it less beautiful. I stopped at several places to do some walks and see more of the area.

Just after Reefton, I had to wait for about 15 minutes before I could use the road. They were resealing the highway and the new seal was still too hot to drive on. I had to wait until it had cooled down a bit. But I had the honour to be the first on the fresh new seal.

I saved the visit to the thermal pools for Friday. These pools are the main reason for visiting Hamner Springs. Instead, I wanted to do some walks, but the forest was completely closed because of fire danger due to the lack of rain. In the evening I had a delicious curry at an Indian restaurant and a beautiful sunset as dinner.

The next day, it was hot. The sun was hot and so was the water in the thermal pools. The hottest pool was 42°, and that's quite warm. There is not that much to write about this day, except that is was a nice relaxing day.
De grote omweg naar Hamner Springs
dinsdag 3 februari – vrijdag 6 februari

Dinsdagmorgen deed ik alles rustig aan. Het was weer een mooie en hete dag en ik had alles behalve haast. In werkelijkheid is het het tegenovergestelde, anders ben ik veel te vroeg in Christchurch. Ik deed mijn boodschappen in de Four Square in Havelock, niet wetende dat ik in minder dan een uur langs een echte supermarkt in Renwick zou komen. Ik stopte bij de camping in Wairau Valley en bracht de rest van de dag door met lezen en zwemmen in het zwembad.

De volgende dag reed ik weer door de Buller George, net als op 31 december. En weer heb ik ik er geen foto"s van omdat er bijna geen plaatsen zijn om te stoppen. En, behalve dat, regende het zodat de uitzichten niet zo mooi waren als vorig jaar.

In Inangahua Junction, een dorp dat bestaat uit ongeveer 5 huizen en een melkwinkel, verliet ik de weg naar de westkust en ging in plaats daarvan naar Reefton. Daar verbleef ik in het Old Nurses House hostel. Ik heb geen van de oude zusters gezien.

Toen ik opstond kwam ik er achter dat iemand mijn koelelementen uit de vrieskist had gestolen. Ik heb geen nieuwe gekocht omdat ik toch niet meer lange afstanden in de auto zit. Deze dag reed ik de Lewis Pass naar Hamner Springs. De Lewis Pass lijkt niet echt op een pas omdat de Southern Alps zo ver noordelijk niet zo hoog zijn. Maar daardoor was het niet minder mooi. Ik stopte op verschillende plekken om wat wandelingen te maken en meer van de omgeving te zien.

Net na Reefton moest ik ongeveer 15 minuten wachten voordat ik de weg kon gebruiken. Ze waren de weg opnieuw aan het asfalteren en het asfalt was te heet om op te rijden. Ik moest wachten totdat het een beetje afgekoeld was. Maar ik had de eer om als eerste over het nieuwe asfalt te gaan.

Ik bewaarde het bezoek aan de thermale baden tot vrijdag. Deze baden zijn de belangrijkste reden om Hamner Springs te bezoeken. Ik wilde wat wandelingen gaan maken, maar het bos was volledig afgesloten in verband met brandgevaar als gevolg van het tekort aan regen. "s Avonds had ik een heerlijke kerrieschotel in een Indisch restaurant en een zonsondergang tijdens het eten.

De volgende dag was het heet. De zon was heet en het water in de thermale baden ook. Het heetste bad was 42°, en dat is aardig warm. Er is niet zoveel over deze dag te schrijven, behalve dat het een lekkere relaxdag was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *