Marcs Omzwervingen

Taupo

Wednesday December 10 – Thursday December 11

In the morning, I left Napier to go to Taupo. Halfway the road, there was a sign saying 'Lookout point', but it didn't say what there was to see. It appeared to be some big falls.

In Taupo I checked in at the campsite. The rest of the day I did nothing special; just some wandering around in town, update my journal and that kind of things. In the evening I had a couple of beers in a bar together with two local guys.

The next day was a sightseeing day by pushbike. I went to the Huka Falls, said to be the most scenic falls of New Zealand. I don't know if this is really the case, but they were good to see from the viewpoint. But, they were much better to see from the water, especially by Jet Boat. I did the Huka Falls Jet Boat trip that took about half an hour. It was magnificent to do.

Afterward, I went back to town for some lunch and a trip along the shore of Lake Taupo. After a huge dinner in Pub'n'Grub (the waiter called it 'a mountain of food'), I again had some beers in a bar.

By the way, the sunset was beautiful, but my camera was still in my car at the campsite.

Taupo
woensdag 10 december – donderdag 11 december

‘s Morgens verliet ik Napier om naar Taupo te gaan. Halverwege de weg was een bord met de tekst "Uitkijkpunt", maar er stond niet bij wat er te zien was. Het bleek een paar grote watervallen te zijn.

In Taupo checkte ik in op de camping. De rest van de dag deed ik niets speciaals; gewoon een beetje rondlopen in de stad, mijn verslag bijwerken en meer van dat soort dingen. "s Avonds heb ik met twee plaatselijke kerels in een bar een paar biertjes gedronken.

De volgende dag heb ik op de fiets de omgeving bekeken. Ik ging naar de Huka Falls, waarvan gezegd wordt dat ze de prachtigste van Nieuw Zeeland zijn. Ik weet niet of dit echt zo is, maar zij waren goed te zien vanaf het uitzichtpunt. Maar, ze waren veel beter te zien vanaf het water, vooral per Jet Boat. Ik ging met de Huka Falls Jet Boat tocht die ongeveer een half uur duurde. Het was indrukwekkend.

Daarna ging ik terug naar de stad om wat te eten en een tocht langs de kust van Lake Taupo. Na een enorm diner in Pub"n"Grub (de ober noemde het "een berg eten") nam ik nog een paar biertjes in een bar.

Overigens, de zonsondergang was prachtig, maar mijn fototoestel lag nog in de auto op de camping.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *