Marcs Omzwervingen

Preperations / Voorbereidingen

Of course things have to be prepared for the trip. However, I want to keep this as minimal as possible, to have as much freedom as possible on my trip.

What I already arranged is the flight and a hostel for the first nights in Auckland. I have booked the flight via the Fietsvakantiewinkel. I fly with Malaysia Airlines, and by booking the flight via the Fietsvakantiewinkel, I have can take 5 kg extra luggage with me. Originally I wanted to book a "opstappertje", so I have a hotel for the first night, but unfortunately the hotel that was qualified for that did not participate. Normally the Fietsvakantiewinkel does not arrange flight without accommodation, but luckily, this time they wanted to make an exception.

I expect however, that the 35 kg luggage limit that I have will not be enough. My bike weighs 17,5 kg, the box in which it is forced to be packed about 7 kg. So I have only 11 kg left for the rest of the luggage, like my saddlebags, tent, sleeping bag, sleeping mat and clothing. That will be puzzling what to take with me and what to buy on site.

For the first nights in Auckland I have booked the hostel City Garden Lodge, just next to the centre.

Update on Sat, November 15.

All is packed, and I managed (almost on the gram exactly) to stay below the maximum weight. The tickets came on Wednesday by post, so I"m completely ready for the trip. Thursday I said good-bye at Graydon, where I have been working for the last one and a half year. I have got a voucher to go Zorben, rolling down the hill in a big ball, from my colleagues. Just wait for the pictures…

Sunday afternoon 12:00 exactly I leave. The first flight goes to Kuala Lumpur, where I arrive in the morning. Late that evening I fly to Auckland, where, if everything goes well, I will land on Tuesday about 12:00 in the afternoon (local time).

Voorbereidingen

Natuurlijk moet er het een en ander voorbereid worden voor de reis. Ik wil dit echter zo minimaal mogelijk houden om onderweg zoveel mogelijk vrijheid te hebben.

Wat ik al wel heb geregeld is de vlucht en een hostel voor de eerste nachten in Auckland. De vlucht heb ik geboekt via de Fietsvakantiewinkel. Ik vlieg met Malaysia Airlines, en door de vlucht via de Fietsvakantiewinkel te boeken heb ik 5 kg extra bagageruimte. Eigenlijk wilde ik een "opstappertje" boeken, zodat ik voor de eerste nacht een hotel heb, maar helaas werkte het hotel dat daarvoor in aanmerking kwam niet mee. Normaal gesproken regelt de Fietsvakantiewinkel geen losse vluchten, maar gelukkig wilden ze voor deze keer een uitzondering maken.

Ik verwacht trouwens dat ik aan de 35 kg bagagelimiet die ik heb niet genoeg zal hebben. Mijn fiets weegt 17,5 kg, de doos waar deze verplicht in verpakt moet worden zo'n 7 kg. Dan heb ik dus nog maar ongeveer 11 kg over voor de rest van de bagage als mijn fietstassen, tent, slaapzak, slaapmatje en kleding. Dat wordt dus nog puzzelen wat ik mee zal nemen en wat ik ter plekke ga kopen.

Voor de eerste nachten in Auckland heb ik het hostel City Garden Lodge geboekt, net buiten het centrum.

Update op zaterdag 15 november:

Alles is gepakt, en het is me (bijna op de gram precies) gelukt om binnen het maximum gewicht te blijven. De tickets zijn woensdag met de post gekomen, dus ik ben helemaal klaar voor de reis. Donderdag nam ik afscheid bij Graydon, waar ik afgelopen anderhalf jaar heb gewerkt. Van mijn collega's kreeg ik een bon cadeau om te gaan Zorben, in een grote bal van een heuvel afrollen. Wacht de foto's maar af…

Zondagmiddag om 12:00 precies vertrek ik, de eerste vlucht gaat naar Kuala Lumpur waar 's ochtends aankom. Laat in de avond vlieg ik dan door naar Auckland, waar ik als alles goed gaat dinsdag rond 12:00 in de middag (lokale tijd) land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *