Marcs Omzwervingen

Rotorua, the thermal place / de thermische plaats

Tuesday December 2 – Wednesday December 3

In the afternoon, I left Betlehem to go to Rotorua. Just before I arrived there, I visited Rainbow Springs, a small zoo with only native New Zealand animals and plants. The campsite was just next to the Rotorua Lake and was situated in a thermal area. Because of this, the floor of my tent site was naturally heated.

After dinner, I walked to the town centre for a couple of beers in a bar with live music. Since the walk took about half an hour, tomorrow I will take the bike to get to town.

The next day started with a breakfast at Fat Dog Cafe. The Lonely Planet says the breakfasts are huge there; they are right. I had 2 fried eggs, some hashbrowns, two sausages, a lot of bacon and some slices of toast. And of course, I had a nice long black with it.

After that, I took some brochures of things that I probably not gonna do at the information office. On the way back to the campground, I passed a thermal park. I remember that spot from the previous trip to New Zealand. Back at the campsite, I took the car to go to the Hells Gate Thermal Park. It was a nice place to see the themal activity in the neighborhood of Rotorua.

On the way back I did a hike at Blue Lake and also went for a swim there. But, the day wasn't over yet. Because, after that, I went to the Zorb place to roll down the hill in a big beach ball filled with water. I just had to do that, since my collegues at Graydon gave me a voucher to do that when I left the company. I have to day: When you are watching other people to roll down the hill, it looks slow and short, but when you are in the Zorb yourself, it is fast and it seems to take longer. It was a nice experience.

Back at the campsite, after a hotpool and a shower (the first shower at a normal height, by the way), I went for dinner to a Italian restaurant and had some Belgium beers and a chat in Bar Belgium.

Rotorua, de thermische plaats
dinsdag 2 november – woensdag 3 november

"s Middags verliet ik Betlehem om naar Rotorua te gaan. Net voordat ik daar aankwam bezocht ik Rainbow Springs, een kleine dierentuin met alleen inheemse dieren en planten uit Nieuw Zeeland. De camping was net naast het Rotorua Lake en lag in een thermisch gebied. Hierdoor werd de vloer van mijn tent op een natuurlijke manier verwarmd.

Na het avondeten ben ik naar het centrum van de stad gelopen voor wat biertjes in een bar met live muziek. Omdat het ongeveer een half uur wandelen was, neem ik morgen de fiets om naar de stad te gaan.

De volgende dag begon met een ontbijt bij Fat Dog Cafe. De Lonely Planet zegt dat het ontbijt daar gigantisch is; dat klopt. Ik had 2 gebakken eieren, wat opgebakken aardappelen, twee worstjes, veel ham en wat sneetjes toast. En natuurlijk had ik er een lekkere kop koffie bij.

Daarna heb ik wat folders van dingen die ik waarschijnlijk niet ga doen opgehaald bij het informatie kantoor. Terug naar de camping kwam ik langs een thermisch park. Ik herinner me die plek van de vorige tocht naar Nieuw Zeeland. Terug op de camping nam ik de auto om naar het Hells Gate Thermal Park te gaan. Het was een mooie plek om de thermische activiteit in de buurt van Rotorua te zien.

Onderweg terug heb ik een wandeling gemaakt bij Blue Lake en heb er ook nog gezwommen. Maar, de dag was nog niet voorbij. Want, daarna, ging ik naar de Zorb plaats om in een grote strandbal, gevuld met water, van de heuvel af te rollen. Ik moest dat gewoon doen, omdat mijn collega"s bij Graydon, toen ik daar weg ging, me een waardebon gaven om dat te gaan doen. Vandaag was het zover. Als je andere mensen van de heuvel af ziet rollen lijkt het langzaam en kort, maar als je zelf in de Zorb zit, gaat het snel en lijkt het langer te duren. Het was een leuke ervaring.

Terug op de camping ben ik, na een heet bad en een douche (overigens de eerste douche op normale hoogte) naar een Italiaans restaurant gegaan en nam in Bar Belgium een paar Belgische biertjes en heb er wat gekletst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *