Marcs Omzwervingen

The Forgotten World Highway

Sunday December 14

On Sun, I left the national park to go to Mount Egmont on the west coast. I drove up to Taumarunui and took the Forgotten World Highway to Stratford. Several people said that this is a very scenic highway, and they are right. All over the road are scenic areas, most of them with an explanation of the area signposted.

It was a good though that I drove this road on a Sunday with almost no one else on the road, since many parts of the road had only one lane. Some because of narrow bridges, but many places because of rocks on the road. Sign warning for falling rocks are quite common in mountains, but I have never seen this much rocks actually blocking to road.

The Forgotten World Highway ends in Stratford, next to Mount Egmont. My day ended at the very same place.

De Forgotten World Highway
zondag 14 december

Zondag verliet ik het nationale park om naar Mount Egmont aan de west kust te gaan. Ik reed richting Taumarunui en nam de Forgotten World Highway naar Stratford. Verschillende mensen zeiden dat dit een erg mooie verkeersweg is, en dat klopt. De hele weg zijn er schilderachtige gebieden, de meeste met een bord waarop uitleg wordt gegeven over de omgeving.

Het was een goed idee om deze weg op een zondag te rijden met bijna niemand op de weg, omdat veel stukken van de weg maar één rijbaan hadden. Sommige door smalle bruggen, maar veel plekken door rotsblokken op de weg. Borden die waarschuwen voor vallende rotsblokken zijn redelijk gewoon in de bergen, maar ik heb nog nooit zoveel rotsblokken gezien die echt de weg afsluiten.

De Forgotten World Highway eindigt in Stratford, dicht bij Mount Egmont. Hier eindigde ook mijn dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *