Marcs Omzwervingen

The Milford Sound

Saturday January 10 – Monday January 12

I feel sorry for everyone that is doing a day tour to Milford Sound from Queenstown by bus. They must be in the bus for almost all day, since the drive by car took already over 4 hours for one way. Before I did that, I first went to a hairdresser in Queenstown. That was really needed.

When I arrived in Milford Sound, all places to stay were full according to the signs. Luckily, the Milford Sound Lodge had a cancellation for a dorm bed, so I got that bed for 2 nights. Even more luck: It had been raining in Milford Sound for the last three weeks, but now it's dry and sunny.

On Sun, it was time to explore the Sound. In the morning I did a 2-hour boat cruise on the Mitre Peak, the smallest boat available for cruises on the Milford Sound. Being on a smaller boat means being nearer to the falls, seals and all other beautiful things. Almost at the end of the trip, we stopped at Milford Deep. That is an underwater observatorium. I visited that too, and I'm happy I did that because it was wonderful to see all the coral and fishes deep in the fiords. Another boat picked me up again to bring me back to the wharf.

The trip was wonderful, but since the weather was really good, I just wanted to do more. So, I booked a 40-minute helicopter flight departing at 13:00 from the Milford Sound airport. That was amazing! The views were magnificent. We even landed on the snow on a glacier. After the glacier landing, I had one of the front seats in the helicopter, making the experience even better. To complete the day, I had a pizza in the local bar and went to Deep Water Basin afterward to see the sunset sitting on a jetty with only the sound of the water and the birds. Even the sandflies didn't bother me.

The next day, after breakfast, I left Milford Sound and drove back to Te Anau. I did some small walks along the route. One of them was at Mirror Lakes. I already visited them on the way to Milford Sound, but the water wasn't still then. It was now, and I could now clearly see why they are called Mirror Lakes. There was a very good reflection of the mountains on the water.

When I arrived in Te Anau, I first went to the DOC office to collect my tickets for the huts at the Milford track, which I will start tomorrow. I also rented a backpack and a hiking pole in the outdoor shop. In the supermarket I bought probably too much food for the next 4 days. The rest of the day I just relaxed at Lake Te Anau.

De Milford Sound
zaterdag 10 januari – maandag 12 januari

Ik heb medelijden met iedereen die vanuit Queenstown een dagtocht naar Milford Sound maakt met de bus. Ze moeten bijna de hele dag in de bus zitten, omdat de rit met de auto al meer dan 4 uur duurde voor de heenreis. Voordat ik dat deed ging ik eerst naar de kapper in Queenstown. Dat was echt nodig.

Toen ik in Milford Sound aankwam waren volgens de borden alle plaatsen om te overnachten vol. Gelukkig had de Milford Sound Lodge een annulering voor een bed op een slaapzaal, dus kreeg ik dat bed voor 2 nachten. Zelfs nog meer geluk: Het had de laatste drie weken geregend in Milford Sound, maar nu is het droog en zonnig.

Zondag was het tijd om de Sound te verkennen. "s Ochtends maakte ik een 2 uur durende boottocht op de Mitre Peak, de kleinst beschikbare boot voor tochten op de Milford Sound. Als je op een kleinere boot bent betekent dit dat je dichter bij de watervallen, zeehonden en alle andere mooie dingen bent. Bijna aan het einde van de tocht stopten we bij Milford Deep. Dat is een onderwater observatorium. Dat bezocht ik ook, en ik ben blij dat ik dat deed omdat het schitterend was al het koraal en de vissen diep in de fjorden te zien. Een andere boot haalde me op om me terug naar de kade te brengen.

De tocht was prachtig, maar daar het weer echt goed was, wilde ik nog wat meer doen. Dus, ik boekte een helikopter vlucht van 40 minuten die om 13:00 vertrok vanaf het Milford Sound vliegveld. Dat was verbazingwekkend! De uitzichten waren magnifiek. We landden zelfs op de sneeuw op een gletsjer. Na de gletsjer landing had ik één van de voorstoelen in de helikopter wat de ervaring nog beter maakte. Om de dag af te maken nam ik een pizza in de plaatselijke bar en ging daarna naar Deep Water Basin om, zittend op een pier, de zonsondergang te zien met alleen het geluid van het water en de vogels. Ik had zelfs geen last van de zandvliegen.

De volgende dag, na het ontbijt, verliet ik Milford Sound en reed terug naar Te Anau. Onderweg maakte ik een paar korte wandelingen. één ervan was bij Mirror Lakes. Ik bezocht ze al op weg naar Milford Sound, maar het water was toen niet rustig. Dat was het nu wel, en ik kon duidelijk zien waarom ze de Mirror Lakes worden genoemd. Er was een erg goede weerspiegeling van de bergen in het water.

Toen ik in Te Anau aankwam ging ik eerst naar het DOC kantoor om mijn kaartjes voor de hutten op de Milford track op te halen, die ik morgen begin. Ik huurde ook een rugzak en een hiking stok in de outdoor winkel. In de supermarkt kocht ik waarschijnlijk te veel eten voor de volgende 4 dagen. De rest van de dag heb ik ontspannen doorgebracht bij Lake Te Anau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *