Marcs Omzwervingen

A couple of days in Dunedin

Tuesday January 20 – Thursday January 22

The weather on Tuesday wasn't that bad. Most part of the day it was dry, but it isn't summer weather. I finished the Southern Scenic Route and ended up in Dunedin. The route was beautiful again, especially the part just before Dunedin and at Nugget Point. At the latter, I saw some seals, sealions and two yellow eyed penguins. Not from as nearby as the previous trip, but still. I'll stay two nights in Dunedin in a backpackers, before I continue my trip.

The next morning I first slept in till about 9:30. That's quite late for me this holiday. The rest of the day, I didn't do anything in particular, except for walking and biking around in town. In the evening it looked if I was the only guest in the Kiwis Nest, but the next morning I saw that there was one other guest.

On Thursday the sun was shining! After breakfast, I started my journey again. First, I went to the Otago Peninsula. At least, I tried to get there. After about an hour I found the right road out of the city. Where are the signs when you need them? I drove all the way up to the most northern point where I didn't do the albatros sightseeing tour, since I already did that 4 years ago. The views from the peninsula are really great.

After a huge ciabatta with salmon for lunch in one of the sea view cafes, I drove northward to the Moeraki Boulders. That are round shaped boulders at the beach, or at high tide like now in the sea. After the boulders, I went to Oamain, the penguin capital of New Zealand.

After a healthy fresh pineapple and melon dinner, I went to the yellow eyed penguins. I saw 5 of them. They say it is possible to see about 160 blue penguins, but you have to pay $20 for seeing that and it is illegal to make photos of them. It's sound like a genuine tourist trap, and it didn't caught me.

Een paar dagen in Dunedin
dinsdag 20 januari – donderdag 22 januari

Het weer was dinsdag niet zo slecht. Het grootste deel van de dag was het droog, maar het is geen zomerweer. Ik beëindigde de Southern Senic Route en kwam aan in Dunedin. De route was weer prachtig, vooral het stuk net voor Dunedin bij Nugget Point. Daar zag ik een paar zeehonden, zeeleeuwen en twee geeloog pinguins. Niet zo dichtbij als de vorige tocht, maar toch. Ik blijf twee nachten in een backpackers plaats in Dunedin voordat ik m"n tocht vervolg.

De volgende morgen sliep ik uit tot ongeveer 9:30. Dat is aardig laat voor mij deze vakantie. De rest van de dag deed ik niets specials, behalve wat rondlopen en fietsen in de stad. ‘s Avonds leek het of ik de enige gast was in het Kiwis Nest, maar de volgende morgen zag ik dat er nog een gast was.

Donderdag scheen de zon! Na het ontbijt ging ik weer op reis. Eerst ging ik naar Otago Peninsula. Tenminste, ik probeerde er te komen. Na ongeveer een uur vond ik de juiste weg de stad uit. Waar staan de borden als je ze nodig hebt? Ik reed de hele weg naar het meest noordelijke punt waar ik de albatros sightseeing tour niet deed, omdat ik dat 4 jaar geleden al gedaan heb. De uitzichten vanaf het schiereiland zijn echt groots.

Na een enorme ciabatta met zalm als lunch in één van de zeezicht café"s reed ik in noordelijke richting naar de Moeraki Boulders. Dat zijn rond gevormde zwerfkeien op het strand, of bij hoog water zoals nu in zee. Na de zwerfkeien ging ik naar Oamin, de pinguin hoofdstad van Nieuw Zeeland.

Na een gezond verse ananas en meloen diner ging ik naar de geeloog pinguins. Ik zag er 5. Ze zeggen dat het mogelijk moet zijn ongeveer 160 blauwe pinguins te zien, maar je moet $20 betalen om dat te zien en het is verboden foto"s van ze te maken. Het klinkt als een echte toeristen truc. En ik liep er niet in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *