Marcs Omzwervingen

The Marlborough Sounds

Monday December 22 – Tuesday December 23

The alarm went of at 6:00 since I had to be at the Interislander ferry at 7:30. I didn't wake any one else, since this night I had the dorm for myself. For a nice difference, it was sunny today. The three hours sail to Picton on the south island was very scenic, especially the last hour through the Marlborough Sounds.

When I arrived in Picton, I took the Queen Charlotte Drive. It had loads of beautiful lookout points. In the afternoon, I took a small winding road to one of the bays and camped on Picknick Bay, a very small DOC site right at the beach. It turned out to be a very nice evening together with the other campers.

On Thu, I had some sandwiches from my neighbours, since mine were blue and green dotted. After breakfast, I continued the Queen Charlotte Drive. I did a nice walk along the bay at Mabakipawa Hill Scenic Reserve which great views to the Moutapa Sound and to Havelock, where I had my lunch in a restaurant at the yacht harbour.

I wanted to go to a campsite at the coast, but when I was at Pelorus Bridge RR, I did a hike that took about 4 hours. I decided to camp on the camping at the same site. There, I met some cyclists from the States. Together, we had wine and chips and a great evening.

De Marlborough Sounds
maandag 22 december – dinsdag 23 december

De wekker ging om 6 uur af omdat ik om 7:30 bij de Interislander boot moest zijn. Ik heb niemand wakker gemaakt, omdat ik de slaapzaal voor mijzelf alleen had. Als fijne verandering was het vandaag zonnig. De boottocht van drie uur naar Picton op het Zuider Eiland was erg mooi, vooral het laatste uur door de Marlborough Sounds.

Toen ik in Picton aankwam nam ik de Queen Charlotte Drive. Er waren erg veel mooie uitkijk punten. "s Middags nam ik een kleine kronkelige weg naar een van de baaien en kampeerde op de Picknick Bay, een erg kleine DOC camping (eenvoudige campings in natuurgebieden van het Ministerie van Natuurbehoud) direct bij het strand. Het eindigde in een erg fijne avond, samen met andere kampeerders.

Donderdag kreeg ik een paar boterhammen van mijn buren omdat de mijne blauw en groen gespikkeld waren. Na het ontbijt vervolgde ik de Queen Charlotte Drive. Ik had een mooie wandeling langs de baai bij Mabakipawa Hill Scenic Reserve met prachtig uitzich op de Moutapa Sound en naar Havelock, waar ik mijn lunch in een restaurant bij de jachthaven had.

Ik wilde naar de camping aan de kust gaan, maar toen ik bij Pelorus Bridge RR was, maakte ik een wandeling van ongeveer 4 uur. Ik besloot om op dezelfde camping te blijven. Daar ontmoette ik een paar fietsers uit de Verenigde Staten. Samen hebben we wijn en chips genomen en hadden een prima avond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *