Marcs Omzwervingen

Back to the Coromandel Peninsula

Friday November 28 – Sunday November 30

On Fri, the day started with rain, but at about 13:00, the clouds disappeared and the sun came through. As said, I didn't do that much today. At the pool I met Maarten and Mirthe, who just started a pushbike trip through New Zealand, and they are going to Asia afterwards. I wished them good luck.

The next day, it was a really nice day again. I left the Northlands and drove up to the Coromandel Peninsula again. Since I already did the west side of it by bike, this time I went to the east side of it. I drove up to Hotwater Beach, where according to the Lonely Planet, you can dig a hole in the sand to create your very own hotpool. Unfortunately, since it was a hot day in the weekend, the beach was that crowded dat there was no space left.

I left Hotwater Beach to go to the campground in Hahei, which was right beach too, and this beach was not that crowded. From the campground, there was a 1 1/2 hour walk to the Cathedral Cove, a limestone cove. It was a nice walk with, again, excellent views. Back at the campsite, I met my neighbours who invited me to join there barbecue. It was a nice evening with good meat and loads of wine.

On Sun, I left the Coromandel Peninsula for the last time and drove southward along the shore. Since it was a hot day again, I didn't want to drive too much and decided to camp in Katikati. Over there, they had a nice swimmingpool and some hot tubs. I was nice spending a day there, and another great thing was that they had a barbecue, in which I was invited again to!

Terug naar de Coromandel Peninsula
vrijdag 28 november – zondag 30 november

Op vrijdag begon de dag met regen, maar om ongeveer 13:00 verdwenen de wolken en kwam de zon door. Zoals gezegd, deed ik die dag niet veel. Bij het zwembad ontmoette ik Maarten en Mirthe, die net een fietstocht door Nieuw Zeeland waren begonnen, en ze gaan daarna naar Azië. Ik wenste ze geluk.

De volgende dag was het weer erg lekker. Ik verliet de Northlands en reed weer naar de Coromandel Peninsula. Omdat ik de westkant al per fiets deed, ging ik dit keer naar de oostkant ervan. Ik reed naar Hotwater Beach, waar je, volgens de Lonely Planet, een kuil in het zand kan graven om je eigen heetwater poel te maken. Jammergenoeg was het, omdat het een hete dag in het weekend was, zo vol op het strand dat er geen plek meer over was.

Ik verliet Hotwater Beach om naar de camping in Hahei te gaan, die ook direct aan het strand ligt, en dit strand was niet vol. Vanaf de camping was er een wandeling van 1½ uur naar de Cathedral Cove, een kalkstenen inham. Het was een mooie wandeling met, alweer, prachtige uitzichten. Terug op de camping ontmoette ik mijn buren die me uitnodigen voor de barbecue bij hen. Het was een leuke avond met goed vlees en ladingen wijn.

Op zondag verliet ik de Coromandel Peninsula voor de laatste keer en reed langs de kust naar het zuiden. Omdat het weer een hete dag was had ik geen zin om te veel te rijden en besloot te kamperen in Katikati. Daar hadden ze een mooi zwembad en een paar heetwater baden. Het was lekker om hier een dag door te brengen, en een ander voordeel was dat ze een barbecue hadden, waarvoor ik weer uitgenodigd werd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *