Marcs Omzwervingen

Lakes at the west coast

Friday January 2 – Saturday January 3

I didn't know that January 2 was a public holiday in New Zealand. In the morning I went to Greymouth, but almost everything in town was closed. Anyway, the New World and the Warehouse were open so I could buy some food and a new mug; the previous one was real value for money. It cost just under a dollar and held for more than a month.

My target for the day was Brunner Lake. On the way to there, I did several walks. After I settled on the campsite, I also did some walks nearby the lake. After my daily cup-a-soup, it started to rain. Later in the evening there was even some lightning. I spent the evening and quite a long time of the night in the tv lounge playing card games with some people from Christchurch. At 2:30 I thought it was time to go to bed, when I found out that I forgot to inflate my airbed.

The next morning, it was still raining. I decided to have a breakfast in a cafe that was not opened yet, but they made me a cup of coffee and a breakfast anyway. Just when I finished it, the sun began to shine. I took a very beautiful road along the lake back to the coast. Although my map said it was a sealed road, most part of it was gravel.

When I arrived in Hokitika, an old gold mining town, I did almost all of the walks and tramps that were provided in the region. Especially the one in an old mining area with parts through a mining tunnel was beautiful.

I camped at the DOC site at Lake Mahinapua, where my friends for the night from Sydney had a nice fire.

Meren aan de westkust
vrijdag 2 januari – zaterdag 3 januari

Ik wist niet dat 2 januari een algemene vrije dag was in Nieuw Zeeland. "s Morgens ging ik naar Greymouth, maar bijna alles was gesloten in de stad. Hoe dan ook, de New World en de Warehouse waren open, dus ik kon wat eten en een nieuwe mok kopen; de vorige was echt waarde voor z"n geld. Hij kostte iets minder dan een dollar en hield het meer dan een maand uit.

Mijn doel voor de dag was Brunner Lake. Onderweg daarheen maakte ik verschillende wandelingen. Nadat ik op de camping alles ingericht had heb ik ook nog een paar wandelingen in de buurt van het meer gemaakt. Na mijn dagelijkse cup-a-soup begon het te regenen. Later in de avond was er zelfs wat bliksem. Ik bracht de avond en een redelijk groot deel van de nacht door in de tv kamer met kaarten met een paar mensen uit Christchurch. Om 2:30 vond ik het tijd om naar bed te gaan, toen kwam ik erachter dat ik was vergeten mijn luchtbed op te blazen.

De volgende morgen regende het nog steeds. Ik besloot te ontbijten in een cafe dat nog niet open was, maar ze maakten toch een kop koffie en ontbijt voor mij. Toen ik het goed en wel op had begon de zon te schijnen. Ik nam een hele mooie weg langs het meer terug naar de kust. Hoewel mijn kaart zei dat het een verharde weg was, was het grootste gedeelte gravel.

Toen ik aankwam in Hokitika, een oude gouddelvers stad, maakte ik bijna alle wandelingen en trektochten die in de omgeving beschikbaar waren. Vooral die in een oud mijngebied met stukken door een mijntunnel was mooi.

Ik kampeerde op de DOC camping bij Lake Mahinapau, waar mijn vrienden voor de nacht, uit Sydney, een lekker vuur hadden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *