Marcs Omzwervingen

The first days / de eerste dagen

First of all, from now on this journal will be in English, so that people I meet during this trip can read it.
Monday November 17 – Wednesday November 19

The flight from Schiphol to Kuala Lumpur (Malaysia) was very smooth and almost undelayed, and so was the second flight to Auckland. When I arrived at Kuala Lumpur Airport, I took the shuttlebus to the hotel where I had a day room. I can tell one thing: The Malaysians drive like crazy people! A red light does not count for them, and why driving one the right side of the road if the other side is available to? Glad that I made it to the hotel and back to the airport with (almost) no accidents.

After the second flight, I arrived in Auckland (New Zealand). The immigration officer checked my tent and bike. and it was no suprise to me that it was all clean enough. After assembling the bike, I found out that I had a flat back tire. It took a while to find the replacement tube, but fortunately that was the only problem. The rest of the bike was not damaged at all. I was to tired to bike to the hostel, so I took a shuttle bus. After some shopping for the next days breakfast, showergel and a take-away meal, I felt really, really tired.

The next day I went to the supermarket and the outdoorshop for the stuff that I need during my trip. After that, I visited the center of the city. Originally I would stay at the hostel till Fri, but I changed my booking; I will leave tomorrow (Thursday). I do not know what I have to do another day in Auckland. All my bags are organised, I've bought everything that I need (at least, I hope). Let go and ride the bike!

De eerste dagen
maandag 17 november – woensdag 19 november

De vlucht van Schiphol naar Kuala Lumpur (Maleisië) verliep erg soepel en bijna zonder vertraging, en hetzelfde geldt voor de tweede vlucht naar Auckland. Nadat ik in Kuala Lumpur aankwam nam ik de shuttlebus naar het hotel waar ik een dagkamer had. Ik kan één ding zeggen: De Maleisiërs rijden als gekken! Een rood licht geldt niet voor ze, en waarom aan de juiste kant van de weg rijden als de andere kant ook beschikbaar is? Ik ben blij dat ik het gehaald heb naar het hotel en terug naar het vliegveld (bijna) zonder ongelukken.

Na de tweede vlucht kwam ik aan in Auckland (Nieuw Zeeland). De "immigration officer" controleerde mijn tent en fiets, en het was geen verrassing voor me dat alles schoon genoeg was. Nadat ik mijn fiets in elkaar had gezet kwam ik erachter dat ik een lekke achterband had. Het duurde een tijdje voordat ik de reserve band had gevonden, maar gelukkig was dat het enige probleem. Mijn fiets was verder nergens beschadigd. Ik was te moe om naar het hostel te fietsen, dus nam ik een shuttle bus. Na wat boodschappen voor de volgende dagen te hebben gedaan, ontbijt, douche-gel en een meeneem maaltijd, voelde ik me echt, echt moe.

De volgende dag ging ik naar de supermarkt en de outdoorshop voor de spullen die ik tijdens mijn reis nodig heb. Daarna bezocht ik het centrum van de stad. Oorspronkelijk wilde ik tot vrijdag in het hostel blijven, maar ik heb mijn boeking veranderd; ik vertrek morgen (donderdag). Ik weet niet wat ik nog een dag in Auckland moet doen. Al mijn tassen zijn gepakt, ik heb alles gekocht dat ik nodig heb (tenminste, dat hoop ik). Vooruit en stap op de fiets!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *