Marcs Omzwervingen

Relaxing in Nelson Lakes

Monday 29 December – Tuesday 30 December

I just thought I got used to typical New Zealand breakfast, but I'm wrong. My neighbours made the next experience in tasty meals: Toasted sandwiches with spaghetti in tomatosauce.

Today, I left the north coast and went to the Nelson Lakes National Park. A German guy who is on a world travel trip drove with me. The first part was of course again on Highway 60, afterwards we had a scenic small road to the National Park. St. Arnoud is the major town in the park. It has all the facilities you need: a very small shop annex petrol station and a cafe that is open till 16:00. That's all there is, except for several holiday accommodations.

The rest of the day I spent on the beach, in the water and on the water in a kajak I could borrow from my neighbours on the campsite. After a night walk (partly to escape from the sandflies), I made some photo's of the lake at night.

The next day I had to move my tent to another spot on the same campsite, since no tentsite was available for 2 days. Somebody helped me moving it, so that was easy done. The rest of the day, I did about the same as Mon, except for in the evening.

There was a 'barn dance' on the campsite. I had a look together with a German girl and an English guy. It was something like linedancing, but than in a circle. I think it was great for kinds, and since it is summer holiday in New Zealand, there are quite a lot of them. We went back to the tents to have a chat and a beer.

Ontspannen in Nelson Lakes
maandag 29 december – dinsdag 30 december

Ik dacht net gewend te zijn aan typisch Nieuw Zeelands ontbijt, maar ik heb het mis. M"n buren maakten de volgende beleving in lekker eten klaar: Geroosterde sandwiches met spaghetti in tomatensaus.

Vandaag verliet ik de noordkust en ging naar het Nelson Lakes National Park. Een Duitse jongen die op een wereldreis is reed met me mee. Het eerste stuk was natuurlijk weer op Highway 60, daarna hadden we een prachtige kleine weg naar het National Park. St. Arnoud is de grootste stad in het park. Het heeft alle faciliteiten die je nodig hebt: een heel klein winkeltje annex benzinepomp en een cafe dat open is tot 16:00. Dat is alles wat er is, met uitzondering van wat vakantiehuisjes.

De rest van de dag bracht ik door op het strand, in het water en op het water in een kajak die ik kon lenen van mijn buren op de camping. Na een nachtwandeling (gedeeltelijk om de zandvliegen te ontsnappen) maakte ik wat foto"s van het meer bij nacht.

De volgende dag moest ik m"n tent verplaatsen naar een andere plek op dezelfde camping omdat er geen plek voor een tent beschikbaar was voor 2 dagen. Iemand hielp me hem te verplaatsen, dus het was zo gedaan. De rest van de dag deed ik ongeveer hetzelfde als maandag, behalve "s avonds.

Er was een "barn dance" op de camping. Samen met een Duits meisje en een Engelse jongen zijn we wezen kijken. Het leek op linedancing maar dan in een cirkel. Ik denk dat het leuk was voor kinderen, en omdat het zomervakantie is in Nieuw Zeeland , zijn er nogal veel. We gingen terug naar de tenten om nog wat te praten en bier te drinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *