Marcs Omzwervingen

To the capital city / Naar de hoofdstad

Wednesday December 17 – Thursday December 18

My breakfasts are getting better and better every day. Today I made some fried eggs, crispy bacon, a cup of coffee, some toasted sandwiches and orange juice. On Wednesday I headed of south, in the direction of Wellington. I wanted to be there on Thu, so I had plenty of time for the drive. Unfortunately, there were almost no walking tracks along the route and it was still raining.

At about 15:00, I was in Wanganui. I decided to stop there and take a backpackers instead of a campground. In the local Countdown, they even had crème fraiche, so I bought some steak and lettuce to make my famous 'Steak in crème fraiche and cheese sauce'. After dinner, I went to the Elevator Tower to see the sunset. It was windy, but the view was great.

As said, the destination for Thursday was Wellington, where I arrived just after noon. It took another hour to find the Cambridge Hotel. Once you know where it is, it is easy to find, but the first time in a big city is always difficult. I had no clue which exit of the freeway I had to take.

The Cambridge Hotel was recommended by some one I met a few days ago. Partly, I agree with that. The room and bathroom are good, but the kitchen and tv lounge are very dirty and simple. It looks if no one cleans their stuff after using it. Because the hostel is big, it's unpersonal. I prefer the smaller ones. The good thing is though, that it's right in the center of Wellington.

Naar de hoofdstad
woensdag 17 december – donderdag 18 december

M"n ontbijten worden steeds beter. Vandaag maakte ik wat gebakken eieren, knapperige bacon, een kop koffie, wat geroosterd brood en sinaasappelsap. Woensdag vertrok ik naar het zuiden, richting Wellington. Ik wilde daar donderdag zijn,ik had dus genoeg tijd voor de reis. Jammer genoeg waren er bijna geen wandelpaden langs de route en het regende nog steeds.

Om ongeveer 15:00 was ik in Wanganui. Ik besloot hier te stoppen en een "backpakkers" in plaats van een camping te nemen. In de plaatselijke Countdown (supemarkt) hadden ze zelfs crème fraiche, dus kocht ik wat vlees en sla om mijn beroemde "Steak in crème fraiche en kaassaus" te maken. Na het avondeten ging ik naar de Elevator Tower om de zonsondergang te bekijken. Het was winderig, maar het uitzicht was fantastisch.

Zoals gezegd was Wellington de plaats van bestemming voor donderdag, waar ik net voor de middag aankwam. Het kostte me nog een uur om het Cambridge Hotel te vinden. Als je eenmaal weet waar het is, is het makkelijke te vinden, maar de eerste keer in een grote stad is altijd moeilijk. Ik had geen idee welke afrit van de autoweg ik moest nemen.

Het Cambridge Hotel was me door iemand aanbevolen die ik een paar dagen geleden ontmoette. Gedeeltelijk ben ik het ermee eens. De kamer en badkamer zijn goed, maar de keuken en tv kamer zijn erg vuil en eenvoudig. Het lijkt er op of niemand z"n spullen schoonmaakt na ze te hebben gebruikt. Omdat het een groot hostel is, is het onpersoonlijk. Ik heb liever de kleinere. Het goede is echter dat het in het centrum van Wellington is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *