Marcs Omzwervingen

Some days in Gisborne / Wat dagen in Gisborne

Sunday December 7 – Monday December 8

On Sun, I drove up to Gisborne, where highway 35 ends. Halfway between Tokomaru Bay and Gisborne is the longest wharf of New Zealand. It's about 600 meters long, but definitely needs some maintanance.

When I arrived in Gisborne, I popped up my tent at the campground and went to town for some lunch. I found a Subway, so I took a sandwich there. Back at the campground, I went to the beach. Although a bit cold, the pacific was nice to swim in.

The next day, I planned to do some hikes. I went by bike to a spot 8 km out of town, named Te Kuri Farm. There, I did a nice 2 km walk through farm land and over some hills. Afterwards, I went to the Captain Cook monument to see the Tirirangi Domain and I did the City Heritage Trail to see a bit more of the town.

Back at the campsite, I grilled a huge steak on the barbecue, and had a salad and some wine with it. I went into town again, but all the 2 bars I found were either empty or closed. At the Warehouse, I bought some cheap cd collections, so that I will have some music in the car. Most of the time, I do not receive any radio station at all.

Wat dagen in Gisborne
zondag 7 december – maandag 8 december

Zondag ging ik op weg naar Gisborne waar highway 35 eindigt. Halverwege tussen Tokomaru Bay en Gisborne is de langste pier van Nieuw Zeeland. Hij is ongeveer 600 meter lang, maar heeft absoluut wat onderhoud nodig.

Toen ik in Gisborne aankwam, heb ik mijn tent opgezet op de camping en ben naar de stad gegaan voor de lunch. Ik vond een Subway en nam daar een sandwich. Terug op de camping ging ik naar het strand. Alhoewel een beetje koud, was de oceaan lekker om in te zwemmen.

De volgende dag was ik van plan wat wandelingen te maken. Ik ging met de fiets naar een plek 8 km buiten de stad, genaamd Te Kuri Farm. Daar maakte ik een mooie wandeling van 2 km door boeren land en over wat heuvels. Daarna ging ik naar het Captain Cook monument om het Tirirangi Domain te bekijken en ik deed de City Heritage Trail om wat meer van de stad te zien.

Terug op de camping grilde ik een enorme biefstuk op de barbecue en had er een salade en wat wijn bij. Ik ging weer naar de stad, maar alle 2 de bars die ik vond waren of leeg of gesloten. In de Warehouse kocht ik wat goedkope cd collecties zodat ik wat muziek in de auto heb. Het grootste gedeelte van de tijd ontvang ik geen enkel radio station.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *