Marcs Omzwervingen

Bay Of Islands

Tuesday November 25

Today, it was only a small drive to the Bay Of Islands. I went to a campground in Waihia. After being settled, I assembled my bike and took the ferry to Russell. Russell. is to be said the first ensettlement of New Zealand by the Europeans, but a roadworker who I met yesterday said the first ensettlement was further up north. At Flagstaff Hill, there is a marking saying just something about that, so it can be the truth.

Anyway, I just had a very nice day in Russell, although once again I had bad luck with my bike. The plastic disk that protects the chain to hit the spokes is broken, making the chain to get stuck. Since this piece of plastic isn't really necassary, I cutted it away. I hope this is the last problem I will have with my bike; I already had 2 flat tires, some bursts in the rear wheel, a broken headlight holder and now this again.

After taking the ferry back to Waihia, I went to a restaurant for dinner. I had a delicious steak, some wine and a nice icecream afterwards. Oh, by the way, I'm happy the most positive weather forecast became reality: It was sunny and dry all day.

Bay Of Islands
dinsdag 25 november

Vandaag was het maar een korte rit naar de Bay Of Islands. Ik ging naar een camping in Waihia. Nadat ik m"n tent had opgezet, heb ik m"n fiets in elkaar gezet en nam de boot naar Russell. Russell zou volgens de verhalen de eerste nederzetting van de Europeanen in Nieuw Zeeland zijn, maar een wegwerker die ik gisteren ontmoette zei dat de eerste nederzetting meer naar het noorden lag. Op Flagstaff Hill is een markering waarop daar iets over wordt gezegd, dus het zou waar kunnen zijn.

Ik had in ieder geval een erg mooie dag in Russell, hoewel ik weer eens pech met mijn fiets had. De plastic schijf die moet voorkomen dat de ketting de spaken raakt is gebroken, waardoor de ketting vastloopt. Omdat dat stuk plastic niet echt nodig is, heb ik het weggesneden. Ik hoop dat dit het laatste probleem is dat ik met mijn fiets heb: ik had al 2 lekke banden, wat scheurtjes in de velg van mijn achterwiel, een gebroken houder van mijn voorlicht en nu dit weer.

Nadat ik de boot naar Waihia had genomen ben ik naar een restaurant gegaan voor m"n avondeten. Ik had een heerlijke biefstuk, wat wijn en een lekker ijsje toe. Oh, tussen twee haakjes, ik ben blij dat het meest positieve weerbericht is uitgekomen. Het was de hele dag zonnig en droog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *