Marcs Omzwervingen

The last day at the northern east coast

Tuesday December 9

On Tuesday morning, it was a bit rainy. After packing my car, I had a full breakfast at the restaurant next to the campsite. Afterwards, I drove up to Napiers, where I will leave the east coast. It was a nice road again, although almost every 5 to 10 kms, there were roadworks.

I did some nice hikes, especially the one at Tonogoio Falls was a good one. Not because of the Tonogoio Falls itself, because that was just a small rapid down the rocks, not even worth a digital photo. But, on the same walkway I passed the Te Ana Falls, which was a real fall and was good to see.

In Napiers, it was hard to find a supermarket, but I found a Countdown after quite some touring around. The campsite I stayed on reminds me of the cheap French camping municipal, because of the state of the permanent parked caravans and the age of the cars on those sites. But this campsite was cheap too, it's only a $10 for a night.

For dinner I had a Chinese take-away sateh dish; the sizes of the Chinese dishes in New Zealand are as huge as back home, so I had more than enough. I spend the evening in the tv room of the campsite together with 4 Canadians. Tomorrow I will go to Taupo, away from the east coast.

De laatste dag aan de noordelijke oost kust
dinsdag 9 december

Dinsdag morgen was het een beetje regenachtig. Nadat ik mijn auto gepakt had, had ik een compleet ontbijt in het restaurant naast de camping. Daarna reed ik naar Napiers, waar ik de kust zal verlaten. Het was weer een mooie weg, hoewel er bijna iedere 5 tot 10 km werk aan de weg was.

Ik maakte een paar mooie wandelingen, vooral die bij Tonogoio Fall was mooi. Niet vanwege Tonogoio Falls zelf, omdat dat maar een kleine stroomversnelling vanaf de rots was, geeneens een digitale fot waard. Maar, op hetzelfde wandelpad kwam ik langs de Te Ana Falls, een echte waterval en mooi om te zien.

In Napiers kon ik moeilijk een supermarkt vinden, maar ik vond na een tijdje rond te rijden een Countdown. De camping waar ik op stond deed me denken aan de goedkope Franse camping municipal vanwege de staat van de stacaravans en de leeftijd van de auto"s op die plekken. Maar de camping was ook goedkoop, maar $10 (ongeveer €4,20) per nacht.

Voor het avondeten had ik een Chinese afhaal sateh schotel; de maat van de Chinese schotels is net zo enorm als thuis, dus ik had meer dan genoeg. De avond bracht ik samen met 4 Canadezen door in de tv zaal van de camping. Morgen ga ik naar Taupo, weg van de oost kust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *