Marcs Omzwervingen

Noord Denemarken

Ja, het pakketje was op het postkantoor aangekomen. Maar daar was het ondertussen niet meer, want ze hadden het teruggestuurd omdat het niet via de Deense post was verstuurd. Natuurlijk niet, want het kwam uit Noorwegen. Dus nog had ik geen reserveonderdelen voor mijn tentstokken. Alsof het nog niet genoeg tegenzat is ook nog eens mijn batterijlader met 4 batterijen gestolen. Deze zat in de binnenruimte in het stopcontact, waar ik zelf hooguit een minuutje of 10 niet was.

Gelukkig was de fietstocht wel erg mooi en zat het weer enorm mee. Als dit een voorbode van de rest van Denemarken is gaat dat in ieder geval wel goed komen. Helaas waaide het vrijdag erg hard, en natuurlijk had ik die wind tegen. Tot een uur of 12 regende het er ook bij, daarna werd het droog.

Een kilometer of 15 van de route ging echt over het strand, maar ik ben wat omgefietst om over de weg te gaan. Met wind tegen was het strandstuk helaas niet te doen. Een voordeel van de omweg is wel dat ik een doe-het-zelfzaak tegenkwam waar ze aluminium buizen van bijna de goede maat voor de tentstokken en batterijladers verkochten. Een pijpensnijdertje om de buizen op maat te maken en ducttape om ze ietjes dikker te maken maakten de koop compleet. Ik kan weer verder zonder bang te hoeven zijn dat ik de tent niet meer kan gebruiken.

Eindelijk heb ik ook weer eens een normale dagafstand na al die korte stukjes van afgelopen dagen. Nu maar hopen dat er morgen minder wind is, want het eerste stuk moet ik er pal tegenin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *