Marcs Omzwervingen

De koninklijke bruiloft

De camping die we ’s avonds probeerden te halen was zowel gesloten als niet toegankelijk voor tenten. Dat laatste kan volgens mij alleen in Engeland. Helaas was het al laat op de avond en ging de weg naar de camping alleen maar omhoog. Om toch ergens te kunnen slapen zijn we maar naar een hotel gegaan. Het mooie daarvan dan weer was dat er een Engels ontbijt bij de prijs inzat. Dat waren de eerste bonen in tomatensaus, bacon, eieren en worstjes van de reis voor mij.

National cycle route 1 ging richting Londen verder niet meer over echt mooie wegen, maar over vervallen industriegebied, langs snelwegen en via enorm veel stoplichten. Ik had ’s morgens vroeg al naar de camping in Londen gebeld om te vragen of ze plaats hadden in verband met de koninklijke bruiloft van prins William en Kate Middleton. Verrassend genoeg was dat geen enkel probleem.

In Londen hebben we zonder het op dat moment precies te weten twee dagkaarten voor de trein en de Underground gekocht en hebben we op goed geluk een trein genomen. Met net zoveel geluk zijn we aardig in het centrum van de stad uitgestapt en hebben we er de rest van de middag en avond rondgekeken. Helaas was de St Pauls cathedraal al gesloten, dus die proberen we morgen nog maar een keer. Overal in de stad waren ze bezig met voorbereidingen voor de bruiloft, morgen eens kijken of we er iets van gaan zien want we blijven nog een dagje.

Van het koninklijke paar zien we natuurlijk helemaal niets, daar is het veel te druk voor. Wat vooral opvalt is dat de Engelsen weliswaar massaal op straat zijn, maar dat er geen sfeer hangt zoals dat in Nederland wel het geval zou zijn. Een deel van de ceremonie hebben we in het Hyde park op een groot scherm gezien.

Daarna zijn we nog een keer naar de St Pauls cathedral gegaan, die nu wel open was. Het is toch altijd leuk om een stad van boven, vanuit de toren, te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *