Marcs Omzwervingen

Kapot en gebroken

Op zondag ben heb ik het laatste stuk naar Kristiansand gefietst. Dat was nog lastiger dan verwacht, want er waren veel wegen opgebroken waardoor het een soort GPS-speurtocht werd. In de stad was zoals verwacht niets open. Alleen de horeca is op zondag open. Er was wel een nautische markt bij de haven. Voor een keertje heb ik toch maar eens wat bij een restaurant gegeten. De gegrilde zalm met asperges en een glas bier op het terras waren erg lekker, maar wel ruim 40 euro. En dat was een van de goedkoopste restaurants die ik kon vinden.

Oorspronkelijk wilde ik van zondag een rustdag maken, maar omdat er zo weinig te doen was in Kristiansand ben ik na de lunch toch maar doorgefietst. Ik stopte bij een camping, maar die kostte 150 kronen zonder binnenruimte en keuken, en dan moest je ook nog eens voor de douche betalen. Daar bedankte ik voor, en een paar kilometer verderop heb ik een fantastisch mooi veldje aan zee gevonden met picknicktafel en geweldig uitzicht. Helemaal gratis.

Maandag stond in het teken van kapot en kwijt. Kwijt was een tweede haring, waardoor ik de tent bij hevige wind niet meer volledig kan afslanken. Kapot waren mijn vork, dat is nu nog een vok, en voor de tweede keer mijn tentstok. Gelukkig was in Arendal een grote outdoorwinkel waar ze een nieuw onderdeel voor de stok hadden en een aantal nieuwe haringen. De vork was ik vergeten, maar met een invalide vork kan je ook eten.

Maandag en dinsdag waren relatief vlak. Welliswaar met een aantal heftige buien op maandag, maar het was niet koud. De route was zoals gebruikelijk begint te worden weer erg mooi over rustige wegen. Ik begin wel minder foto’s te maken, want ik heb het idee dat het allemaal dezelfde foto’s worden.

De camping van maandag was erg luxe met een lounchehoek, een grote keuken en minibadkamertjes waar de sensor voor het licht je niet zag als je onder de douche stond. Daardoor ging elke minuut het licht uit en moest je naar de deur lopen zodat het weer aan ging. Een klein ontwerpfoutje.

Dinsdag heb ik mijn tent weer op een veldje aan zee opgezet. Natuurlijk met mooi uitzicht en een picknicktafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *