Omzwervingen van Marc en Josephine

Het noordelijkste punt

De ferry was een half uur te laat, maar kwam op tijd in Lerwick aan. Veel heb ik niet gezien van de boot, want ik ben direct naar mijn hut gegaan. Het was een redelijk rustige nacht, dus er waren weinig golven. Toch heb ik erg weinig geslapen.

Om half acht ’s ochtends was ik de eerste die van boord mocht vanwege mijn fiets. Er was gelukkig al een cafeetje open, waar ik een ontbijtje met een grote mok koffie heb genomen. Daarna heb ik mijn boek nog even uitgelezen om in de tweedehandswinkel deze te ruilen voor een ander boek. Tenslotte ben ik weer op mijn fiets geklommen om slingerend over het eiland naar Sumburgh te fietsen.

Het was eindelijk weer eens een droge zonnige dag met weinig wind, dus het fietsen ging soepel en het uitzicht was geweldig. Onderweg heb ik bij Loch Spiggie nog uitgebreid geluncht in een restaurant, want ik had wat te vieren. Lerwick was namelijk het meest noordelijke punt van mijn reis, vanaf nu fiets ik weer naar huis.

Bij de vuurtoren op het zuidelijkste puntje van het eiland heb ik eindelijk ook puffins gezien, vogels die voornamelijk in noord Schotland voorkomen. Daarna ben in naar de Böd gegaan, die direct naast het vliegveld lag. Hier was de avond lang en erg gezellig met de Amerikanen, Fransen en Shetlanders en een hoop bier.

Op zaterdag ben ik na weer een veel te korte nacht vroeg opgestaan om naar het vliegveld te fietsen, mijn fiets uit elkaar te halen, in de hoes die ik al 5 weken meesleep te stoppen en mijn laatste full breakfast te nemen. Op dat laatste na lukte alles, maar het ontbijt is een snel broodje met bacon geworden, want het vliegtuig is ruim een half uur eerder dan gepland vertrokken. Bij het inchecken zijn ze vergeten de 10 pond voor mijn fiets te rekenen, dus dat is weer mooi meegenomen. Het vliegtuig was erg rustig, er waren maar 10 passagiers.

Op naar Noorwegen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.