Marcs Omzwervingen

De eerste dagen

Het is begonnen. Om acht uur ben ik vertrokken richting Schoonhoven om Koen op te pikken. Na een kopje koffie zijn we richting Rotterdam en Vlaardingen gefietst, waar we door het heerlijke weer en een windje in de rug enorm snel waren.

Daar vonden we al snel de eerste wegwijzer van de lf1, de Noordzeeroute. Later bleek dat trouwens ook de enige wegwijzer in een kilometer of 10 te zijn. Gelukkig hadden we de track ook in de GPS staan, dus verdwalen was niet aan de orde.

Ook de rest van de route hielden we de wind in de rug en was het boven de 25 graden. Wie had dat verwacht. Nadat we via de door honderden duitse campers verstevigde Brouwersdam overgestoken zijn proberen we een plekje te vinden op één van de overvolle campings in Renesse. Dat blijkt op de eerste camping zowaar al te lukken.

Na nog een korte strandwandeling en een Grimbergen op deze tocht kruip ik moe maar voldaan mijn tent in.

Ook op paaszondag hebben we weer heerlijk weer en de wind in de rug. De lf1 blijkt volledig anders te lopen dan de GPS-track. Die laatste gaat namelijk regelmatig het land in, terwijl wij constant vlak langs de kust blijven fietsen.

De eerste echte helling hebben we ook gehad. Een van de strandopgangen was ruim 20 procent. In combinatie met het zand op de weg heb ik helaas moeten afstappen. De geplande kop koffie bij Neeltje Jans op de waterkering is niet gelukt, want het fietspad bleek er niet langs te komen en om nog voor een stuk appeltaart drie kilometer terug te fietsen hadden we ook niet veel zin in. Er kwam gelukkig een klein stukje verder nog een kans.

Nadat we de pont van Vlissingen naar Breskens hadden gekomen kwam er een berichtje van Ben en Tine, waar we voor ’s avonds hadden afgesproken, binnen dat zij iets verderop in een standtent zaten. Daar leek het Koen wel leuk om in ieder geval een keer in de Noordzee te zwemmen. Uiteindelijk ben ik er ook voor gezwicht. Eerlijk gezegd was het water een stuk minder koud dan ik had verwacht.

Tenslotte fietsen door naar Brugge waar Ben en Tine ons de stad lieten zien en we ’s avonds een biercafe hebben bezocht. Morgen maar eens een keertje iets minder fietsen, zeker na al die bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *