Marcs Omzwervingen

Vlak of heuvelachtig

Het is grappig te zien hoe eerdere ervaringen je een ander idee geven over het landschap. Ik vind de route in Zweden na Noorwegen erg vlak, maar twee fietsers die de route de andere kant op doen vonden het juist heel erg heuvelachtig na Denemarken. Hoe dan ook, grote stukken van de route gaan over brede wegen met weinig uitzicht. Er zijn wel hele mooie stukken, maar die zijn in de minderheid. Gelukkig is het weekend en dus niet zo druk op de weg.

Zaterdagmiddag kwam ik op een erg mooie camping net buiten de route in Stocken aan. Op het tentveld stonden al een aantal tenten met wat kajaks. Die bleken van een aantal Deense gezinnen te zijn die me ’s avonds uitnodigden om aan te schuiven bij een barbecue. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Het werd een lange gezellige avond en nacht.

Ondanks de bier en de whisky is het me de volgende dag toch nog gelukt om 115 kilometer te fietsen naar Göteborg. Onderweg heb ik op een terrasje met een wrap en een glas bier gevierd dat ik over de 4000 kilometer ben.

De camping in Göteborg is een echte stadscamping, dus iedereen staat dicht op elkaar en je betaalt de hoofdprijs, al is het nog altijd goedkoper dan vrijdag. Er staan meerdere fietsers op de camping, ’s avonds werd besteed aan het uitwisselen van ervaringen. Na een dagje de stad verkennen is het dinsdag alweer tijd voor het volgende land. Om 9 uur in de morgen vertrekt de ferry naar Frederikshavn in Denemarken.

Tenslotte is er voor de eerste keer deze reis iets van me gestolen. Gelukkig was het maar een reep chocolade. De dief was snel gevlogen. Letterlijk, want het was een zeemeeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *