Marcs Omzwervingen

Op naar Engeland

We blijven tweede paasdag nog een ochtendje in Brugge om samen met Ben en Tine de stad nog verder te bekijken. Na een heerlijk ontbijtje lopen we een stuk rond de vesting om uit te komen bij een binnenplaats van het Begijnhof. Na een leuke rondleiding in de brouwerij van Henri Maes hebben we onder het genot van een Brugse Zot (en dus geen zotte, zie opmerking hieronder) direct uit het vat nog lekker op het terras van de brouwerij gegeten.

Daarna was het weer tijd om te gaan fietsen. We hadden een lijst knooppunten opgeschreven, maar de lf1 ging over dezelfde wegen. Het waren snelle kilometers langs het kanaal van Brugge naar Nieuwpoort. Iets verder hebben we in Koksijnde een leuke camping gevonden, Blekkerdal, waar we voor 5 euro per persoon konden overnachten.

De volgende dag is het een stuk frisser, want de zon komt niet tussen de wolken door. Ik heb snel wat brood bij de bakker gehaald terwijl Koen zijn tent aan het inpakken was. Na het ontbijt zijn we richting Dunkerque vertrokken. Al snel reden we Frankrijk in, helaas over een brede autoweg. De ferry naar Dover zou vanuit Dunkerque vertrekken, maar de terminal bleek ruim 10 kilometer verderop te liggen. De boot van 12 uur was hierdoor onhaalbaar, maar die van 2 uur haalden we gemakkelijk. Op de boot konden we lekker eten, dus vanmiddag hoeven er geen boodschappen gedaan te worden. Op naar Engeland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *