Marcs Omzwervingen

Zuid Noorwegen

Zo fiets je de ene dag nog in lange broek, thermoshirt en jas en de volgende dag in t-shirt en korte broek. Afgelopen twee dagen waren weer eens lekker zomers warm met een strak blauwe lucht.

Na Flekkefjord maakte de route een grote Z om over een schiereiland langs de kust de snelweg te omzeilen. Dit de eerste tweederde van de dag was nog erg heuvelachtig, maar lang niet zo zwaar als de dag ervoor. Er waren aardig wat kilometers over gravel- en onverharde wegen, maar die waren in goede staat. Het laatste stuk was zo goed als vlak.

Tenminste, dat verwachtte ik. Onverwachts kwamen er aan het eind van de dag weer wat heuvels van 15%. Ik had me er al op voorbereid dat ik niet op een camping zou eindigen, dus al mijn waterflessen waren vol voor een wildkampeernacht. Gelukkig vond ik snel een geschikt veldje waar ik een heerlijke maaltijd heb gemaakt. Volgens de verpakking geschikt voor 4 personen, maar het ging schoon op.

Zaterdag wilde ik naar Kristiansand fietsen, maar dat heb ik niet gehaald. Op zich had ik tijd zat om er wel te komen, maar het was zulk mooi weer dat ik gestopt ben in Søgne bij een camping aan zee met zwembad. Morgen is het nog een kleine 20 kilometer naar Kristiansand.

Onderweg ben ik een hoop andere vakantiefietsers tegengekomen die de andere kant op gingen. Met een aantal heb ik even gekletst, waaronder met een Deense jongen die ook de hele North Sea Cycle Tour fietst, al is hij net begonnen. Wel apart dat je dagen niemand tegenkomt, en dan opeens meer dan 10 fietsers op één dag.

In de supermarkt heb ik zowaar een pak gehakt gevonden van minder dan de standaard kilo. Daarmee heb ik tortilla’s gemaakt, het vlees lag tot die tijd veilig in de koelkast van mijn buren op de camping.

Morgen ga ik dan echt naar Kristiansand, natuurlijk weer op een zondag wanneer alle winkels gesloten zijn. Volgens het informatieboekje kan je daarvandaan ook met een boot door de fjorden naar Lillesand, maar niet op zondag. Eens kijken of ik dat maandag ga doen, of dat ik het toch maar op de fiets doe.

Het is tijd voor een lekker kopje koffie op het terras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *