Nacht niet in tent

’s Morgens goot het. Tussen de hevigste buien door heb ik snel mijn tent afgebroken en ben ik terug naar Hammoor gefietst om daar een bakker te zoeken. Die was snel gevonden, en voor maar 5 euro kon ik er een volledig ontbijt inclusief een eitje, koffie en jus d’orange krijgen.

Gelukkig werd het vlak nadat ik weer op de fiets zat droog. Sterker nog, de zon kwam zelfs door de wolken heen. Dat was al weer een poos geleden. Het is verrassend hoe een landschap dat saai en eindeloos is wanneer het regent opeens mooi wordt als de zon schijnt. Ik heb niet de kust gevolgd, maar de weg die ik de avond ervoor op de kaart gemarkeerd had. Op de kaart waren het allemaal kleine weggetjes, en gelukkig waren het inderdaad rustige landelijke wegen.

Rond het middaguur kwam ik in Bremershaven aan waar ik langs een fietsenmaker reed waar ze onder andere Koga en VSF Farhradmanufaktor verkochten. Dat zijn echte trekkingfietsen, dus ik ben eens naar binnen gegaan om te kijken of ik geluk had en ze ook Rohloff-onderdelen voor mijn versnelling hadden. Nadat ze ongeveer elk laatje in het magazijn geopend hadden bleken ze inderdaad het onderdeel dat ik nodig had te hebben. Ze hebben de versnellingskabel meteen gerepareerd, dus mijn fiets is weer helemaal in orde.

Ondertussen ben ik over de 5000 kilometer gegaan. Natuurlijk moest dat gevierd worden met een lekkere maaltijd, een glas Erdinger en een grote coupe ijs toe. Dat lukt in Duitsland in een restaurant voor 15 euro.

Op de pont de stad uit kwam ik in gesprek met een Duitser die me uitnodigde voor een kop koffie bij hem en zijn vrouw thuis, 10 kilometer verderop. Daar aangekomen werd me ook direct aangeboden om te blijven overnachten in hun gerestaureerde boerderij. Het was weer een heel gezellige avond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *