Marcs Omzwervingen

Storm tegen

Hoewel iedereen het tegendeel beweert, lijkt het weer in Schotland best wel voorspelbaar. Overdag op een enkel buitje na droog, ’s avonds wat meer regen. En een westerwind, de ene dag matig en de volgende dag weer bijna storm. Helaas was het gisteren zo’n volgende dag en ging de route over erg open terrein pal naar het westen.

Dat betekende dus een dag lang tegen de storm in bikkelen waarbij ik zelfs heuvelaf bij moest trappen om niet stil te komen te staan. Hoe ik het voor elkaar heb gekregen weet ik niet, maar uiteindelijk heb ik toch nog ruim 85 kilometer af weten te leggen.

Het eerste stuk van de route was erg mooi langs de kust met geweldige rotspartijen. Daarna ging ik de groene heuvels in vol gras, schapen en koeien, maar bijna zonder bomen die me een beetje uit de wind konden houden. Uiteindelijk ben ik op een camping in Findhorn beland, waar de receptie net sloot. De receptioniste gaf me nog een formulier mee waar ik mijn adresgegevens op moest invullen en dat ik de volgende ochtend moest inleveren, samen met de 10 pond kampeergeld. Dat kon vanaf 10 uur. Mooi, weer een gratis overnachting dus.

Zoals verwacht was het vandaag weer een ene dag, en alhoewel de route nog steeds naar het westen ging, was het lang zo zwaar niet. Het landschap is ook weer wat veranderd, vandaag ben ik veel door bossen gereden die de wind wat tegenhielden. Rond drie uur ben ik in Inverness aangekomen waar ik op de camping net buiten het centrum sta. Dat ga ik morgen bekijken, want ik neem weer eens een dagje rust. Als afwisseling ben ik maar eens wat baantjes in het zwembad naast de camping gaan zwemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *