Marcs Omzwervingen

Het volgende land

Ik ben blij dat ik de vorige dag niet doorgereden ben naar de volgende camping, want de eerste kilometers waren heel erg mooi, maar ook heel erg zwaar met hellingen tot over 20 procent over grind. Daar had ik ’s avonds de lol niet meer van ingezien.

Aangezien de pont van Langesund naar Helgeroa pas 21 juni begint met varen moest ik om de baai heen fietsen. Dat was ook best een mooi stuk, dus erg jammer was dat niet. Uiteindelijk was ik al rond vier uur op de camping bij Sandefjord, waar ik de volgende dag de ferry naar Zweden zou nemen. Een mooie gelegenheid om al mijn kleren weer eens in de wasmachine te gooien.

Donderdagochtend goot het. Zeiknat heb ik mijn tent ingepakt, waarna ik de laatste vijf kilometer naar Sandefjord heb gefietst. Daar heb ik een bakker gevonden waar ik een broodje en een kop koffie heb gedronken om de tijd te verdrijven totdat de boot vertrok. Het was geen weer om de plaats te verkennen. Op de boot heb ik met mijn laatste Noorse kronen een hamburger met een biertje genomen.

Strömstad in Zweden, waar de ferry aankwam, stelt niet heel veel voor, maar er was een supermarkt en meerdere restaurants. Daar heb ik eens lekker gebruik van gemaakt na het dure Noorwegen. De ossehaas en de appeltaart met ijs en vruchten smaakten heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *