Marcs Omzwervingen

Drieduizend kilometer

Het was nog een hele opgave om Midtun uit te komen. De route in Noorwegen is, in ieder geval tot Haugesund, heel erg slecht aangegeven dus ik moest het met mijn GPS-track doen. Helaas had ik daar ook weinig aan, want de wegen die ik zou moeten nemen waren afgezet in verband met wegwerkzaamheden.

Uiteindelijk ben ik toch in het ‘platteland’ beland en kon ik mijn track weer volgen. De route was heel erg mooi, en het weer hielp ook mee. Het is bijna de hele dag droog gebleven. Pas ’s avonds op de camping begon het te regenen, maar daar kon ik lekker binnen zitten en kijken naar de repetities voor een comedieshow die komend weekend zou moeten starten. Volgens mij hebben ze deze week nog hard nodig om te oefenen. Mooi was ook dat de artiesten leerden op koffie, en dat mijn mok ook steeds gevuld werd.

Het ontbijt van dinsdag was wat anders dan voorgaande weken, namelijk muesli met yoghurt en honing. Dat zal ik waarschijnlijk komende week of weken blijven doen, het enige dat ik dan nodig heb is een bakje yoghurt. Dat is in elke supermarkt wel te vinden.

Daarna ben ik naar de veerboot gereden die maar één keer in het uur vaart. Ik dacht dat hij op het halve uur zou varen, maar helaas bleek het op het hele uur te zijn. Hierdoor moest ik drie kwartier wachten. Doordat het nogal wat tijd kostte om er achter te komen dat frå van en til naar betekenen had ik pas om half elf door hoe laat de boot zou vertrekken en was ik te laat om nog een kop koffie bij het tankstation langs de weg te drinken. Gelukkig was de koffie op de boot gratis. Tenminste, deze kostte 10 kronen, maar ik had geen 10-kronenstuk meer, het was zelfbediening en er lag geen wisselgeld.

De verdere route was ook weer erg mooi en het weer werd steeds beter. Het begon eindelijk zelfs weer een beetje warm te worden. Vandaag ben ik over de drieduizend fietskilometers gegaan, dus exclusief pontjes en vluchten. Dat heb ik gevierd met een blik bier bij het eten, een luxe in Noorwegen.

Ondanks dat je in Noorwegen legaal wild mag kamperen ben ik toch weer naar een camping gegaan. Zeker hier hebben die toch toegevoegde waarde, want ze hebben allemaal een keuken en een plek waar je warm en droog binnen kan zitten. Al is dat laatste vandaag waarschijnlijk niet echt nodig.

Morgenochtend neem ik de boot naar Stavanger die maar vier keer per dag vaart. Ik wil dus zeker die van 9:10 halen, maar de camping ligt vlakbij de haven. Dat moet dus wel gaan lukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *